Glad midsommar!

Idag är det det årets svenskaste högtid, vilket innebär god mat, tårta, jordgubbar, smågrodorna och allmän fest. För andra året i rad missar vi festligheterna, eftersom vi är i Danmark där det är vanlig arbetsdag som vilken fredag som helst. Förra året hade jag till och med tenta på midsommarafton. För att i alla fall få lite midsommarstämning här i kollektivet åt vi jordgubbstårta igår. Det visade sig att Patrik hade dålda skills inom tårtbak för OJ vad god den var!

Ha en bra dag nu allihop. Hoppas solen skiner på er!



Caroline ♥

Vilken helg!

Idag fick jag unna mig lite sovmorgon efter en av de mest händelserika helgerna på länge.

Fredag:

Avslutningsfest med Team Tvis Holstebro. Med Hollywood-tema. Jag och Patrik, aka Marelyn Monroe och gangsterboss, är inte mycket för tema-fester och maskerader egentligen, men detta var verkligen sjukt kul. Alla hade gått in för det till 100 % och var laddade för fest, så det kunde inte varit bättre.






Lördag:


Rock Holstebro. Detta event är ett måste för alla Holstebroare och snackas upp på samma sätt som midsommar, nyår och liknande. Portarna slås upp vid 11-tiden och området är öppet till 24.00. Ofta möts man ett gäng hemma hos någon på morgonen och käkar frukost samtidigt som man börjar inta dagens första cider/öl för att senare bege sig bort till platsen och träffa alla andra. På området finns massa tält och en scen där olika band spelar. Så det är lite som Fjordfestivalen, fast bara en dag och mycket större.
Vi möttes vid halv tio hemma hos Tinne i mitt lag. Tyvärr insåg vi ganska snart att vädergudarna inte var med oss. Det regnade verkligen hela tiden, men har man gett 400 spänn för en biljett så är det ingen som stoppas av det. På med gummistövlar och regnjacka bara, så löser sig allt. Kändes lite konstigt att stå i en bar med blött hår iklädd gummistövlar, men det var ju lika för alla så det gjorde inte så mycket. Man träffade sjukt många man kände, men kom också lätt bort från varandra i vimlet.Dock var jag sjukt trött efter fredagens bravader, så det blev väldigt lugnt från min sida.

Söndag:

Tur till Odense. Vår vän Harison hade bjudit hem oss till sin nya hemstad Odense. Vi har inte varit där tidigare och med tanke på hur dött det brukar vara i Danmark på söndagar, hade vi förväntat oss en lugn tillställning med lite soffhäng och kanske nåt restaurangbesök. Tji fick vi. Istället blev dagen fullspäckad av aktiviteter och överraskaskningar. Först när vi kom dit visade det sig att en annan kompis, Simon, var där också. Han bor i Århus, så det var kul att träffa honom igen. Sen drog aktiviteterna igång:

- Båttur, ala "Paddan".
- Lek i vattnet. Man blev instängd i en uppblåsbar boll, som blev utputtad i vattnet. Sen skulle man försöka att springa i den bollen. Jag gillar ju egentligen inte grejer där jag inte har kontroll, men detta var sjukt jobbigt och sjukt kul! Simon vann med 50 steg, vilket nästan var rekord. Jag gick 30, Harison ca 10 och Patrik (som hämmades av sin storlek) påstår att han fick 5, men jag tvilar på om det verkligen var så många.
- Restaurang Flammen. Det var längesen jag åt en sån god buffé kan jag säga! Namnam!
- Gocart. Har aldrig provat detta tidigare, men det visade sig trots allt finnas en liten fartjävel i mig. Hehe. Jädrar vad det gick. Vi tävlade om snabbaste varvtiden och när racet var slut visade det sig att vi allihop hamnade i ett intervall mellan 28.10 och 28.75, så det var riktigt jämt. Segrare Patrik. Jag fick motvilligt nöja mig med jumboplatsen....
- Äventyrsminigolf. Man skulle ju tro att detta var en säker seger till Sverige. Men icke. Simon var riktigt stabil och vann, tätt följt av Patrik och mig. Detta var väl inte riktigt Harisons grej, men någon ska ju komma sist.
- Bowling. Nu började vi bli ganska trötta. Orkade bara genomföra en och en halv serie. Här tog Hari sig samman och vann.

Sammanfattningsvis en väldigt rolig och trevlig dag. Tack!


Jag


Simon først ut i bollen


Jag, Hari och Simon


Patrik och Harison leker i vattnet


Motortjej


Caroline ♥






Done!

Då var sista tentan (försvar av uppsats) äntligen avklarad. Jihuu! Den har verkligen hängt över mig, så det känns otroligt bra. Jag fick betyget 10, så är jättenöjd. Det var skönt att vara inne som en av de första. Då kunde man luta sig tillbaka efteråt och bara kolla på alla andra som var svinnervösa för att sedan komma ut glada eller besvikna. Vi var även några som åkte upp till skolan på onsdagen och stöttade de av våra klasskamrater som inte varit inne på tisdagen.
Onsdag kväll gick vi ut och käkade med klassen. Skitmysigt. Festen sparar vi till att vi fått våra examensbevis den 1 juli.
Det känns skönt att vara färdig, men samtidigt tråkigt att man inte kommer träffa klassen mer. Vi har verkligen haft en sjukt bra klass med riktigt bra sammanhållning.

Caroline ♥

Nervositeten börjar smyga sig på

Nu är det snart bara ett dygn kvar tills jag ska upp till min sista muntliga tenta och skiiiit vad nervös jag börjar bli. Håller på att öva på det jag ska säga, så förhoppningsvis sitter det som en smäck i morgon.
Jag kommer att börja med 15 min presentation av min uppsats, sen blir det 30 min när min lärare plus en extern censor kan skjuta ner mig med en massa frågor. Sen får jag gå ut 5 min, komma in igen, få mitt betyg och den är jag FÄRDIG!

Håll tummarna!

Caroline ♥

Hipp hipp hurra

... för PATRIK som har födelsedag idag!

I Danmark säger man alltid att om man har varit snäll under året blir det fint väder på ens födelsedag. Om det stämmer har Patrik uppfört sig exemplariskt i år, för vädret går nämligen inte att klaga på. 25 grader varmt och klockren sol hele dagen är inte dåligt.

Tyvärr befinner vi oss mitt i en flytt och samtidigt skulle Patrik springa ett lopp i Struer med laget kl. 14 typ, vilket gjorde att det inte gick att njuta av dagen helt maximalt. Förmiddagen gick åt att köra ett par lass med större grejer till tippen och mitt på dagen skulle killarna som sagt springa i hettan, men efter det var det dags för födelsedagsmys i vårt nya kollektivboende. På middagsmenyn stod en av Patriks favvo-rätter, enchiladas. Namnam. Senare dök även Marius och Idun upp och då bjöds det på tårta, som Jenny hade fixat. Framförallt dekorationen var riktigt fin! Namnam det också!

GRATTIS igen, skatten!!




Caroline ♥

Packat och klart

Efter en veckas packande och fixande är nu största delen av vårt bohag på plats i Sverige.
Igår kväll kom Patriks föräldrar nerfräsande i en lastbil, som idag packades full med grejer för att sedan fraktas tillbaka tillbaka till Sverige. Där får de stå till sig ett tag tills vi får vår nya lägenhet den 1 juli. Tyvärr fick vi offra lite möbler som inte fick plats i lastbilen, men det var som tur var inga saker vi hade tänkt att behålla på sikt. Dock hade det ju inte vart helt fel att ha något av det ett tag, så att man slapp köpa allt nytt på en gång. Känns som att det kan svida lite i plånboken. Det känns i alla fall bra att första delen av flytten är avklarad. Tack alla som har hjälpt till !! Det hade inte gått utan er.

Nu har vi checkat in hos "Hotell Jenny och Jocke", vilket betyder intensivhäng sista tiden i Holstebronx. När vi kom fram var det redan uppbäddat och klart. Till och med stora såväl som små handdukar var framplockade. Vilken lyx!


Mysmys

Första kvällen firades med grill på altanen efter en dag med fantastiskt fint väder. Det enda som saknades var kvällssolen ;).


Dagen idag innehöll även "Espalje-uppdrag". En dansk tradition säger att man som lag, arbetsplats eller liknande ska ställa upp sig utanför kyrkan iförda outfit och "överraska" den som gifter sig när han/hon kommer ut från kyrkan. Idag var det Camillas stora dag och vi hade samlat 18 stycken från handbollen. Dessutom kom det 5 från hennes jobb (Nordea) och 8 killarn från det fotbollslaget Morten tränar. Så när de kom ut stod vi och viftade med flaggor och handbollar i en lång "gång" som de gick igenom innan alla skulle fram och gratulera. Detta är inget jag har hört att man gör i Sverige, men jag är i och för sig ingen bröllopsexpert så det kan hända att jag har fel.
Brudparet var jättefina och det var inte många helt torra ögon när de kom ut. Snodde en bild på facebook.


Morten och Camilla


I morgon ska vi åka till tippen och slänga det som vi inte ska ha kvar. Ska bli skönt när det är gjort. Då är det bara städningen som återstår...

Caroline ♥

RSS 2.0