Ett lite försenat..

..GOD JUL!!

Kom till Sverige dagen före julafton och sen dess har det varit fullt upp i stort sett hela tiden, så bloggen har fått stå tillbaka lite. Jag har i alla fall haft en bra jul med julmat, julklappar och allt vad det innebär. Har även hunnit träffa släkt och vänner samt lite handbollstittande och mellandagsshopping.
Får passa på att njuta av ledigheten nu för på måndag börjar vardagen igen. Varför ska tiden alltid gå så fort när man har lov?


Julafton


Juldagen. Oskar och Vilde.

Caroline ♥

Frisör och spinning

Tog mig en välförtjänt sovmorgon idag, vilket var hur skönt som helst. Vet inte när jag sist inte ställde klockan, så det var väl på tiden.
Eftersom mitt hår liknade sju svåra år begav jag mig till frisören för att få färgat utväxten. Råttfärgat hår är ingen hit alltså! Hårbottenmassagen jag fick efter att det sköljt ut färgen var magisk. Undra om man kan beställa tid till bara det?

På eftermiddagen blev det spinning med Idun och har även varit nere hos henne på en kopp te nu på kvällen. Vi ska fira jul på olika håll, så vi ses inte på ett tag.

I morgon ska jag på massage. Fick ett presentkort av Patrik i födelsedagspresent (vilket var et tag sen nu) och har inte riktigt fått tummen ur förrän nu. Gött ska det bli i alla fall!

Caroline ♥

Jullov!

Så blev det äntligen jullov för mig. Sååå skönt! Det har vart rigtigt segt med allt pluggande här på det sista. Nu kan jag börja njuta av julstämningen och få fixat lite annat som fått stå tillbaka sista månaden. Det här med muntlig tenta är ju inte riktigt min grej och det blev inte bättre av att det först var min tur klockan 14.30 så jag har gått och vart skitnervös hela dagen. När tiden var inne fick jag dra två frågor och det blev en i marknadsföring och en i Företagsekonomi. Caset vi har jobbat med innehöll tre ämnen, så allt jag har läst och förberett i ledelse och kommunikation var därmed "bortkastat". Fick 30 min till att förbereda frågorna och sen var det dags att gå in till lärarna. De första tio min fick jag presentera verksamheten i caset och ibland bröt de in med lite frågor som jag fick svara på så gott jag kunde. Efter det kom det ytterligare lite frågor till min presentation och jag fick även svara på de frågor jag hade dragit. Sen fick lärarna ett par min själva att snacka igenom vilket beyg jag skulle få och så fick jag komma in och få min "dom". Blev en 10:a, så jag är jättenöjd! Framförallt är det skönt att det är över.

EM-finalen i Herning i går var en upplevelse. Mycket folk och bra stämning. Bara ett svenskt guld och ett danskt brons som saknades ;). Men tyvärr kändes det som att Norge var snäppet bättre så de förtjänade trots allt att vinna och att komma tvåa är ju jättebra också.


Patrik laddar før match


Tobbe fixade Sverge-tröjor, så man kunde se vilka vi höll på.


Träffade även dom här två nissarna.

Caroline ♥

EM-final!!

Sverige i EM-final! Vem hade trott det innan turneringen startade? Inte jag i alla fall, men hur grymt som helst är det. Och det blir ju inte sämre av vi har fixat biljetter så att vi får följa jakten på guldet på plats i Herning. Känns som att det är ganska bra tajming att det året finalen går 3 mil från där jag bor så har Sverige gått vidare. Kan nog bli ganska bra tryck på läktaren med nästan 12.000 åskådare. Det enda som är lite synd är att vi inte har några Sverige-kläder, men det får gå.



Heja Sverige!!

Caroline ♥

Lite update

Hej igen!!

Har varit lite skralt med inlägg här på det sista, men det hade jag ju också förvarnat om ;).
Just nu ligger fokus på måndagens tenta, så jag sitter djupt begraven i böcker eller datorskärm största delen av dagarna. Ska bli så himla skönt när tentan är över och jag kan gå på ett välbehövligt jullov!
Annars knallar dagarna på som de brukar. Eller ja, inte riktigt. Jag kan inte träna handboll, eftersom det visade sig att det är en liten spricka i min handled, som jag har gått och gnällt över i flera veckor. Det kan ju eventuellt förklara varför jag har haft så ont. Dock hindrar det mig inte från att åka ut till träningen om en stund för spelarmöte och julmys bestående av glögg och "æbleskiver". Æbleskiver är faktiskt en dansk tradition jag gillar. Det är som typ bollar av pannkakssmet som man doppar i florsocker eller sylt och det är något som äts flitigt nu i december. Namnamnam!


Æbleskiver


Caroline ♥

Typiskt!

Årh, så har man suttit och laddat för Sverige-matchen hela dagen och så visar de inte matchen på TV. Eller jo, på Tv4-sport, men tror ni vi har den?? Nej! Dansk TV väljer att visa NFL istället och sista utvägen norsk TV visade den på en kanal vi inte har. Får försöka se om man kan se den på nätet på nåt sätt, men det blir ju inte riktigt samma grej. Typiskt!

Caroline ♥


Esbjerg

Igår var det dags för dubbelarrangemang igen, så vi åkte gemensam buss med herrarna ner till Esbjerg för att spela två matcher. Vi hade turen att spela först, men tyvärr blev det torsk, vilket vi inte riktigt hade räknat med. Kändes riktigt surt och det blev ju inte direkt bättre av att herrarna förlorade. Esbjerg skulle tydligen ha julfest efter, så det blev ju säkert lyckat för dom...
Ofta brukar vi ju gå ut efter lördagsmatcher, men igår var det många som hade andra planer och vi andra var inte jättesugna, så vi satt 6 tjejer hemma hos Camilla och softade på kvällen. Självklart såg vi också Danmarks match i EM.
Känns bra att båda mina lag har full pott inför mellanrundan! Hade vart kul med en final mellan Danmark och Sverige. Känns dock som att Norge kommer vara ett av finallagen, men man vet aldrig.

Idag tog jag mig en sväng ner på stan för att kolla julklappar. Blev lite inköp. Dock var 3/4 av dem till mig själv ;).
Ikväll ska vi köpa mat från Kylling&co och kolla Sverige-Norge. Det känns som att den här helgen har gått väldigt fort, men ska ju inte till skolan i morgon, så den där riktiga söndagsångesten har inte infunnit sig som tur är.


Caroline ♥

Första tentan avklarad

Då var första tentan av två avklarad, den skriftliga. Hade först globalekonomi i två timmar, följt av en timmes rast och sen två timmar juridik. Första delen var väldigt omfattade och tror alla var överens om att man omöjligt kunde hinna att göra sig själv rättvisa på den. Fick i alla fall skrivit lite, så får vi se hur långt det räcker. Tror tyvärr inte att det var jättebra. Juridiken kändes i alla fall betydligt bättre så det var ju skönt. Framförallt är det skönt att den är gjord.
Nu har vi precis fått ut ett case som vi ska jobba med i en dryg vecka och sen ska jag upp och typ "försvara" den i en muntlig tenta där det också kan komma frågor om det vi har gått igenom under året, så det känns som att man behöver all tid man kan få för att förbereda sig.

Ikväll spelar TTH. Var lite osäker på om jag skulle åka dit och kolla eller slappa hemma i soffan. Är lite mörbultad i huvudet efter allt skrivande, men nu skrev Idun att dom skulle dit så jag hakar på där. Har ändå inget vettigare för mig.

Trevlig helg!

Caroline ♥

EM

Nu börjar Damhandbolls-EM! Jättekul om ni frågar mig. Nu blir det handboll på TV varje dag i två veckor:)!
Sitter just nu och kollar på Sveriges premiärmatch mot Tyskland. Sverige ligger under med två i halvlek, men det känns som att de har lite mer att ge.
Heja Sverige!

Caroline ♥

Matklubben invigd

Igår invigdes vår nybildade matklubb och det blev en lyckad start. Började med glögg (blossa såklart) och pepparkakor ju julens tecken. Detta följdes av en tacopaj samt en efterrätt bestående av persikor, pepparkakor, turkist yoghurt, grädde, hallon och vaniljglass.
Vi hade en väldigt trevlig kväll, så det blir uppföljning redan nästa måndag. Denna gång hemma hos Camilla.
Marie hade med sig en julklapp till oss andra tre, som tack för att hon får åka med oss till träningen. Givetvis får den inte öppnas innan julafton, men det ser vi fram emot.


Glöggdags


Dukat och klart


Camilla


Mette


Marie


Caroline ♥

Mad på tværs af kulturelle grænser

Man har ju alltid lite ångest för måndagar, men eftersom vi är färdiga med undervisningen och det är eget plugg som gäller så kunde jag unna mig lite sovmorgon. Den kommande tentan på fredag innebär att jag mestadels kommer att befinna mig i böckernas värld, vilken till gengäld kommer generera i uteblivna eller mindre intressanta blogginlägg.
Det finns dock ett fåtal ljuspunkter. Ikväll får jag till exempel besök av Mette, Marie och Camilla. Vi ska inviga vår nystartade matklubb och det blir alltså jag som får äran att börja. Det blir lite ala "Halv åtta hos mig",eller "Til middag hos", som den danska versionen heter. Dock tror jag vi jobbar utan poängsättning ;). Eftersom att tre länder är representerade i klubben, har Marie bestämt att den ska heta "Mad på tværs af kulturelle grænser". Mycket uppfinnelsesrikt!

Caroline ♥

Svenskt-norskt mys

Igår kväll var vi hemma hos Idun och Marius på mys. På grund av en massa besök hos både dem och oss här i november månad var det ett tag sen vi sågs sist (ja, alltså, förutom när vi har stött på varandra nere i gården), så vi kände att det var på tiden. Marius hade lagat sin magiska lasagne och Idun hade brassat ihop en god sallad men pinjekärnor, vilket var mycket uppskattat.
Sedan bestämde vi oss för att se en film. Filmvalet, Shooter, kunde dock ha varit bättre. Det var verkligen inte någon Caroline-film om man säger så och dessutom gick det på TV 4, vilket resulterade i en massa jobbiga reklampauser.
För att stilla sötsugen gick Marius och Patrik till Blockbuster och köpte lösgodis och Ben&Jerrys glass. Namnam. Inte ofta jag och Patrik har ätit Ben&Jerrys, men f*n va gott det var!


Inte världens bästa bild, men...

Caroline ♥

En bra start på helgen

Började dagen med en timmes spinning. Testade en instruktör jag inte har haft innan idag och hon var jättebra och motiverande, så det var grymt jobbigt. Riktigt gött! Måste säga att folk är ganska hurtiga nuförtiden. Trots att det var lördag morgon klockan 10 var spinningpasset fullt och samtliga 10 löparband upptagna!
Har just klämt i mig en sallad från mitt favvoställe Kylling&Co och kan nu ta mig en eftermiddag i soffan med gott samvete. Måste börja tänka på vad man ska köpa för julklappar. Samma problem varje år. Speciellt Patrik brukar vara svår att köpa till. Känns som att han har allt liksom. Är det någon som ligger inne på några bra julklappstips så är det mycket välkommet!

Caroline ♥

Fredagsbar

Idag var det sista riktiga skoldagen, vilket känns riktigt gött eftersom att det varit otroligt jobbigt att gå upp på morgonen här på det sista. Nu är det "bara" två tentor kvar innan jullovet. För att fira detta hade några i klassen med sig kaka. Bra initiativ!
Efter vi slutat var det många av oss som stannade kvar och hängde lite i fredagsbaren. Något vi inte har varit så bra på annars under den tiden vi gått på skolan, antingen för att vi prioriterat att gå ut på torsdagen och för att vi har haft ledigt en hel del fredagar. Jag och de andra tjejerna satt och snackade vid ett bord och killarna var med på någon form av bordfotbollsturnering, som visst först blir avgjord på julfesten om två veckor. Det var väldigt mysigt i alla fall!

Helgen blir lugn, vilket känns väldigt bra med tanke på att det har varit ganska mycket det sista. Ska se om jag inte kan få julpyntat lite mer, träna ordenligt och plugga. Patriks lag spelar hemma i morgon, men eftersom han inte spelar och matchen går på TV känns det lite lockande att följa den från soffan.


Caroline ♥

En vecka som personlig assistent

Patriks operation i fredags gick enligt planerna och vi kunde köra från Silkeborg förvånansvärt tidigt. Eftersom att de har varit inne och skurit bort en benbit i foten har han haft mycket svårt att gå och mestadels legat i soffan/sängen med foten i vädret och jag har fått agera lite av en personlig assistent. Som tur i går det bättre och bättre och man kan säga att jag har gått ner på deltid ;). 

Helgen som var begav vi oss hem till Sverige. Man kan väl säga att det inte direkt var något "gå-på-kryckor-väder". Herregud, vad det snöade! Och kallt var det. Burr! Jag hade packat ner löparkläder och grejjer, men de låg lika fint ihopvikta när vi kom tillbaka till Danmark igen. I lördags hade Farfar 80-årskalas, men annars gick helgen mest åt till att ta det lugnt och umgås med familjen. Första adventsljuset blev tänt och vi har ätit pepparkakor och druckit julmust, så man känner att julstämningen börjar infinna sig. Mysigt!

Väl tillbaka i Danmark har jag börjat arbeta mig igenom sista riktiga skolveckan. Nästa vecka är det tenta, så det gäller att hänga med nu när alla "guldkorn" delas ut. Har man tur genomgår läraren det som är relevant för tentan.

Nä, nu får jag börja göra mig iordning för handbollsträningen här. Min handled fungerar fortfarande inte helt optimalt så vi får väl se hur detta ska gå..

Caroline ♥

RSS 2.0