Mors dag

Har vart lite dålig update här det sista och det kommer det förmodligen vara närmaste veckan också tyvärr. Har haft en bra, men lite stressig helg.
Grillade med Patriks familj i fredags kväll hemma hos Jessica och Fredrik. Var kul att se dem igen och maten smakade minst sagt bra. Framförallt skagenröran var en höjdare. Var inte direkt igår man åt det. Tror tyvärr inte att det finns i Danmark.
Ni har väl inte glömt att det är mors dag idag♥?
Caroline ♥

Länkar

Ni har väl inte missat att jag har länkat till några av mina vänners bloggar i vänster sida? Kolla in dom:)!

Onsdag

Slutade tidigt från skolan idag och efter det bar det av hemåt för lunch och tentaplugg. Känns som att jag börjar få koll på grejjerna nu, så det känns ganska bra. Jag fick även gjort klart min praktikplats-ansökning, så har tänkt mig att lämna in den i morgon.
Vår granne, Helene, är frisör och idag hade Patrik beställt tid för klippning och då passade jag på att följa med. Min lugg behövde nämligen klippas. Jag trivs jättebra med lugg och tycker det är snyggt, MEN den ska ju klippas HELA tiden.

På kvällen var det dags för träning i Mejdal. Kan ju fortfarande inte träna, men åkte ut och kollade i alla fall. Fan va segt det är att att sitta vid sidan. Börjar bli liite trött på det nu!
På vägen hem åkte jag förbi gymmet och fick ordnat så mitt medlemsskap e pausat i juli när jag är hemma i Sverige. Hade känts lite onödigt om jag skulle betala för att inte träna en enda gång.

I morgon är det min sista skoldag detta läsåret. Nu återstår "bara" en skriftlig och en muntlig tenta. Tiden har gått så sjukt fort. Känns som igår vi satt där på första skoldagen. Ska i alla fall bli riktigt skönt med sommarlov :-).

Tjingeling!

Caroline ♥

Minishopping och blåst på spinningpass

Kom hem från skolan vid två-tiden idag och gav mig ut på stan direkt då jag behövde införskaffa lite grejjer inför resan. En timme senare kom jag hem med ett par nya jeansshorts, ett enkelt linne och en bikini.



Sen bokade jag in mig på ett spinningpass. Trodde jag. Så jag kommer till gymmet, hyr ett par spinningskor och börjar förbereda mig på passet. Så kollar jag på kvittot man får när man har loggat in. Där står det fitness och jag tänker; Borde det inte stå spinning. Hmm... Bäst att kolla med henne i receptionen. Då visar det sig att jag bara är på väntelistn. Århh! Av någon anledning så har jag missat detta när jag bokade in mig. Typiskt och jag som har svårt att acceptera att saker och ting inte går enligt planerna. Fick i alla fall fjäskat till mig pengarna tillbaka för skohyran och så ställde jag mig på crosstrainern och styrketränade istället. Blev ganska bra det med:-).

När jag kom hem hade Patrik lagat mat. Pannbiff. Var så himla gott att komma hem och bara sätta sig till bordet och äta. Den senaste tiden har det vart tendens till att det framförallt är jag som har stått för matlagningen, alternativt att vi har lagat ihop, så det var ganska gott att släppa det för en gångs skull.

Är glad att jag inte var med i gårdagens avsnitt av Paradise kan jag säga. Det är finalvecka nu och bara fyra par kvar och igår hade de "bomblek", lite som "bomben" på Buzz för dom som har spelat det. Paren skulle springa runt till varandras rum med bomben och hade man fått den var man tvungen att ha kvar den på rummet i 10 minuter. Ingen visste hur när bomben skulle sprängas, men en från det par som hade bomben när den sprängdes åkte ut. Snacka om att jag hade fått nervsammanbrott ;).

Nu ska jag göra mig iordning innan dagens avsnitt :).


Caroline ♥

Nya sovrummet

Vi köpte lite nya grejjer till sovrummet förra veckan, vilka vi nu har fått monterat ihop och fått på plats. Skulle kunna tänka mig ett nytt överkast också, men i övrigt är det i stort sett färdigt. Jag tycker det är snyggt när allt i samma rum går i samma färgtema och i sovtummet har vi satsat på svart, vitt och turkos.
Jag har lovat Jenny att lägga ut lite bilder, så de kommer här:










Caroline ♥


Bonussöndag

En fördel med att bo i Danmark är att det är helgdag idag, 2. pinsedag. Det innebär att jag är ledig från skolan och det är ju inte helt fel. Jag har haft Camilla här på förmiddagen. Hon har läst det som jag läser nu, så hon har hjälpt mig att skriva praktikplatsansökning. Eftersom hon har varit igenom det här innan hade hon koll på vad som var bra att ha med och inte ha med osv. Blev nog ganska bra till slut :-).

Patrik är iväg på det ena och det andra hela dagen, så jag ska passa på att få pluggat en del. Egentligen har jag lite smågrejjer som behöver fixas innan resan, men det är lite svårt när allt är stängt, så det får vänta till senare på veckan.

Den här veckan är det finalvecka i Paradise Hotel. Wohoo! Längar till 22.00 ikväll :-). Kommer dock att bli lite tomt när det är slut, men då får jag väl hitta något annat att se på.

Caroline ♥

Helgen som varit

Halloj!

Var ett tag sen jag skrev nu, men jag har knappt suttit framför datorn på hela helgen. Det är väl kanske tur det, för vilket fantastiskt väder det har varit!

I fredags var det premiärgrillning med Idun och Marius. Vi satt ute och åt, så för första gången på nästan två år har vi dragit nytta av att det är kvällssol på våran lilla altan. Det var i alla fall jättemysigt och guuud vad gott det var. Lite senare satte vi på en Beck-film. Levande begravd. Helt klart sevärd film. Ska i och för sig inte så mycket till för att skrämma upp mig, men jag tyckte att det var lite i läskigaste laget. Tur att jag inte skulle sova själv den natten:-).














Får passa på att säga god tur till Norge till Idun. Hoppas vi ses till sommaren!

Igår eftermiddags stack vi ner till Kolding och kollade andra finalmatchen mellan KIF Kolding och Aalborg. Jättebra bra match, men framförallt var den jättelång och det var jättevarmt! Kolding vann med 8 mål, så nu blir det avgörande match på lördag i Aalborg. Var som vanligt kul att träffa lite folk man inte har sett på länge :-). När vi kom hem drog jag nästan direkt igen. Det var några från klassen som satt och kollade på CL-finalen så jag joinade där en stund. Trevligt, trevligt.

Åkte iväg och tränade i förmiddags och nu sitter jag här i soffan och slappar för första gången på två dar. Ska försöka få pluggat lite om en stund. Patrik är iväg med Jocke och spelar golf, så det är lika bra att passa på medans det är lugnt. När de kommer hem blir det grill hos Jocke. Namnam :-). Oj, just det ja, jag skulle ju marinera kycklingen. Får göra det nu;).

Ha en fortsatt bra dag:-).

Caroline ♥




Underbara fredag

Idag måste vara årets varmaste dag hittills. Över 20 grader och strålande sol, så en dag som denna har man ingen större lust att sitta inne. Patrik hämtade mig från skolan vid 11.15 och så åkte vi och köpte med oss sallader som vi åkte till gräsområdet utanför hallen och åt. Sen satt vi kvar ett par timmar och bara njöt av solen. Mysmys, men skiiit vad varmt det blev efter ett tag!



Snart drar jag en sväng till gymmet för att få rört lite på fläsket. Och sen blir det grillningspremiär med Marius och Idun :).

Caroline ♥

Sverige VS Danmark

Idag är det kvartsfinal i Hockey-VM och Sverige möter Danmark. Hoppas verkligen Sverige vinner. Känns som att jag kan bli liiite mobbad i skolan i morgon annars. Speciellt som Danmark verkligen är underdogs. Danskarna blir alltid så himla odrägliga att höra på när de vinner något, framförallt om det är över Sverige. Det här med att de slog ut Sverige i FotbollsVM-kvalet har man ju fått höra ett antal gånger. Tycker det är på tiden att de kommer ner lite på jorden idag, annars är storhetsvansinnet definitivt ett faktum.

Heja Sverige!


Vilket väder!

Så har sommaren kommit till Bronx :). Härligt! Slutade skolan vid kvart i ett idag så jag skyndade mig hem och så satte jag mig och solade lite med Idun. Varmt och skönt var det! Sen var det dags för fotvård, eller fodpleje som det heter här. Har inte testat det tidigare, men det var himla gött faktiskt. Fick först sitta i ett varmt fotbad, peeling, massage och lite olika former för oljor. Fotmassage er underskattat! Var meningen att jag skulle åka och träna nu här på eftermiddagen, men kände för att vara ute och njuta lite av värmen samt att jag har en del att grejja med här hemma så det får vänta tills imorgon.

Ikväll avgörs det vilka som går vidare till finalveckan i Paradise. Spännande, spännande.

Dagens kloka ord:
Man ska aldrig fuska när man har vinnande kort på handen



Caroline ♥

Ikeatripp

Idag gick turen, på trots av det goda vädret, till Ikea. Jag är, liksom de flesta andra tjejer, ett stort fan av det stället så det var en bra dag för mig :). Efter en lite trevande start blev det ganska bra inköp till slut ändå. Det var fokus på sovrummet idag och vi fick köpt ett nytt skrivbord, nya sängbord, en hylla som ska hänga över sängen i matchande färger samt lite annat smått och gott. Just nu är det hela under montering, men eventuellt kommer det några bilder när det är färdigt.

Ikväll var det dags för träning igen för första gången på läänge. Tyvärr kunde jag ju inte vara med att träna, men det var kul att träffa tjejerna igen. Mette kollade på mitt knä och övningarna har gett resultat, så det var ju jättebra. Hoppas det var fortsätter i rätt riktning.

Imorgon är det skola igen, men bara repetition, så det är ganska skönt.


Caroline ♥

En härlig dag

Hade ledigt från skolan idag, så kunde sova lite längre än jag brukar. Sen satte jag på effektivitets-knappen och började plugga. Kändes som att jag fick gått igenom en hel del idag. För första gången i år har det vart fint väder här i Holstebro, så det var man ju bara tvungen att komma ut och njuta lite av, så jag och Patrik åkte ut en sväng till golfbanan. Vi har varit där några gånger tidigare iår, men det var första gången idag som man inte höll på att frysa r***v av sig. Blir en helt annan upplevelse när det är gött väder och jag tror allt att jag fick lite färg:).

Nu sitter jag i soffan och slappar efter ett härligt spinningpass. Var första gången på länge jag körde ett ordentligt konditionspass, så det är en väldigt härlig känsla. Sen att knät inte har protesterat så våldsamt ännu gör ju saken bara ännu bättre. Jag har ju fortfarande en och en halv vecka gratis träning kvar på fitnessdk så det är väl ingen omöjlighet att det blir ett spinningpass eller två till innan jag är tillbaka på mitt vanliga ställe.

Nu ska jag kolla lite på Ikeas hemsida :).

Tjingeling!


Caroline ♥


Måste man ha en rubrik?

Idag var jag tillbaka i skolan igen. Fick tillbaka statistikdelen på provtentan. Bara ett fel, så jag är jättenöjd! Däremot var det första gången nån lärare har rättat språkfel i tentan, hehe. Jag hade bl.a skrivit undre grænse och då har hon strykit över det och skrivit nedre på dansk. Hade även skrivit hamnet i stället för havnet. Även det hade hon rättat till. Pedagogiskt och bra. Nu vet jag det till nästa gång och de andra fick sig ju såklart ett gott skratt ;).  Känns i alla fall bra att man kan "släppa" ett ämne nu när man pluggar inför den riktiga tentan.

Patrik fick migrän efter träningen, så jag fick köra ut honom till hallen så han kunde lämna nyckeln till gymmet till sina killar, så fick de träna på egen hand idag. På väg hem stannade vi till vid Badeland. Fick bl.a ett presentkort på fotvård i födelsedagspresent, så det har jag bokat tid till nu. På torsdag ska jag dit och få fräschat upp fötterna lite. Kan behöver när man har svettats i handbollsskorna en hel säsong ;).

Vi har ledigt från skolan i morgon, men Kasper och Emil frågade om jag ville haka på och räkna lite företagsekonomi-uppgifter, men jag vet inte rikigt om det är där mitt fokus ligger nu. Kanske är mer effektiv om jag bara sitter hemma och läser... Men ja, vi får se.

Har just bokat in mig på ett spinningpass på Fitnessdk i morgon. Jag var där första gången i fredags och körde lite styrka och crosstrainer. Jättefräscht och så verkligen, så det ska bli kul att se om deras pass e bra också. Har inte belastat knät så mycket här på det senaste, men det har kännts lite bättre här på det sista, så ska bli spännande att se om det pallar med ett spinningpass. Hade vart himla gött! Jag och Marie ska gå ihop så förhoppningsvis blir det lite tjejsnack och avslappning i bastun efter :).

Något som däremot inte känns så bra är att askan fortfarande orsakar störningar i flygtrafiken. Vi ska ju åka till Turkiet om lite över en vecka och det skulle kännas jättetråkigt om det blev iställt pga en vulkan nu när man sett fram emot det så länge. Håller tummarna för det bästa!


Caroline ♥

En helt vanlig söndag

Sitter hemma i soffan med datorn i knät och börjar bli lite smått rastlös. Klockan är lite över tre och vi har absolut ingenting planerat för resten av dagen. Känner lite för att hitta på något, men finns verkligen ingenting att göra i Danmark på en söndag som denna. Allt är stängt och det regnar ute, så  golf eller promenad känns inte heller aktuellt. Får väl försöka göra lite nytta i lägenheten.

Imorgon drar skolan igång igen efter "mini-lovet", så det kommer säkert bli lite tungt att gå upp tidigt imorrn. Sen har vi har ledigt både tisdag och onsdag. Kan bli en sväng till Ikea i Århus på onsdag och det hade inte vart helt fel;). Ska köpa lite nya grejjer till sovrummet är tanken och att det blir svenska köttbullar med potatis, sås och lingonsylt i restaurangen känns inte heller som en omöjlighet.

På onsdag börjar handbollen igen efter ledigheten. Tyvärr kan jag inte träna med än pga knät, men ska i alla fall bli kul att träffa alla tjejerna igen. Ska också bli spännande att se hur många vi blir och om det dyker upp några nya.


Caroline ♥

Gästbloggare: Patrik

Så var det dags… dags för mitt första gästblogginlägg.  Inspirerad av min lillebror.

 

Dagarna som gått sen i lördags (sista kampen) har handlat mycket om golf. Eftersom vi har fri från handbollen i en vecka så finns det mycket tid till att spela golf. Var längesen jag har längtat så mycket efter att få semester. Tror det beror på att jag inte är i form efter min skada. (sen är ju frågan om jag var i form innan) Så nu skal det tränas som bara f-n.

Som sagt golf i måndags, golf i tisdags, golf i onsdags och golf idag(torsdag). Man kan aldrig få för mycket av det…

Imorgon fredag blir det en golfrunda på Storådalen med Pether Krautmeyer, ass coach på TTH´s damlag.

Har även hunnit med att skriva under ett nytt kontrakt med Team Tvis Holstebro. 1 år blev det och det passar oss ganska fint. Carro har 1 år kvar i skolan så vi är ”klara” samtidigt och kan göra vad vi känner för.

 

Killarna som jag tränar kör just nu 4 gånger/vecka. Nästa vecka och fram till sommaren blir det 5 gånger/vecka. Det är fantastiskt roligt att träna dessa ungdomar på 17-18 år. Vilken motivation! Tänk om man själv hade fått möjligheten att träna 5 dagar i veckan när man var 18 år. Och om man hade vetat vad man vet nu. Då hade det tränats och tränats. Undra hur bra man kunde blivit?

 

Funderar ibland på om man hade gjort andra val i livet, vad hade man stått då?

T.ex. om jag inte flyttat till Partille som 18- åring för att spela handboll, utan bott kvar hemma. Vad hade hänt då? Om jag valt att satsa på golfen? Om jag inte flyttat till Uddevalla?(hade troligen inte träffat Carro) Om jag inte flyttat till Danmark? Det får man ju aldrig veta, som väl är kanske…

Nu har vi bott i Danmark i snart 5 år och jag saknar Sverige ibland, men hemlängtan har jag inte. Nästan tvärtom. Tycker det är fantastiskt kul att komma till Sverige om sommaren. 4 veckor som vi gör precis vad vi vill! Inga måsten, bara FERIE! Vi har snackat om det ibland vad som händer den dagen vi flyttar ”hem”. Då blir det ju en massa måsten, och jag tror man uppskattar Sverige fantastiskt mycket mer om man bor i utlandet.

 

Samtidigt vänjer man sig otroligt snabbt som t.ex. att Danmark är i många fall 5-10 år efter Sverige.

Hemglassbilen i Sverige har ju sin melodi, i DK sitter chauffören och drar i ett rep så att en klocka på taket ska ringa. Det analoga TV-nätet släckte de förra året. Liiite sent kanske. Bredbandet kostade skjortan. Betalade första 2 åren 299:- för 4/0,5. För samma pris i Sverige fick man 24. ”Lukkeloven” – den lag som bestämmer att affärerna inte får ha öppet söndagar och att de stänger 17.30 i byn på vardagar. Fullkornsprodukter börjar komma till DK nu. DK = frityrens förlovade land. Ca 10 år för sent. Boxer kom förra året. Trafikljusen som visar rött mitt i natten även om det inte kommer någon bil från nåt annat håll.

Och jag kan fortsätta…

Det var allt för denna gång.

 

Patrik


Fredag 14 maj

Hade en trevlig kväll med tjejerna igår. Vi hade snackat lite om att gå ut en sväng, men blev alla ganska trötta så vi satt och tjötade och kollade på TV i soffan istället. Det var väldigt mysigt det med och framförallt är man ju ganska nöjd med idag:). Patrik åkte iväg för att spela golf för en stund och det dröjer nog ett tag innan han kommer hem, så jag tänkte passa på att plugga lite här på förmiddagen. Är nästan färdig med att skriva sammanfattningar på allt vi har lärt oss, så har jag tänkt mig att plugga på dem sen.

Senare är planen att träna lite. Jag har nämligen fått två gratis-veckor på Fitnessdk, vilket är ett gym som är lite finare och bättre än där jag är nu. Fasciliteterna är inte jättebra där jag vanligtvis tränar, så ser fram emot att träna där, även om det vara är två veckor.

Det går heller inte länge förrän bloggens första gästbloggare släpper sitt inlägg, så håll ögonen öppna ;).

Lite bilder från igår:












Caroline ♥

Långhelg...

...är ju inte helt fel ;). Så igår var ju lite av en minifredag. Det firades med en tur till bion. Vi såg The last song, som hade premiär här i Holstebro igår och det vilket visade sig vara ett mycket bra val. Den var lite sorglig, så det hördes en hel del snyftningar i salongen under filmens sista del. Jag trodde jag själv var blödig, men man ju säga att det fanns några som var betydligt värre. Tjejerna som satt bredvid oss satt verkligen och hulkade och drog fram den ena pappersbiten efter den andra. Filmen kan i alla fall varmt rekommenderas.

Igår blev det också officiellt att Patrik har förlängt med Holstebro. "Pressreleasen" kan läsas på:
http://www.teamtvisholstebro.dk/news.aspx?id=1294

Idag ska vi testa att göra enchiladas för första gången. Har inte testat det tidigare, men det verkar inte så svårt. Blir även en sväng ut till golfbanan för lite träning. Patrik har lovat att när jag kommer under 30 i handikap, ska jag få en rosa Callaway-bag som vi har sett. Assnygg verkligen! Kolla själva:




Ikväll ska jag till torsdagsmys med några tjejer från laget hemma hos Camilla. Var ett tag sen vi sågs så det blir säkert trevligt.


Caroline ♥

The last song

Ikväll ska vi gå på bio för första gången på länge. Det är väl egentligen inte "säsong" för att se på bio nu, men vädret är ju inte direkt något att hurra för och sen så har jag vunnit två biobiljetter som går ut snart. Filmen vi ska se heter The last song och verkar vara lite av en tjej-film. Inte mig emot ;). Jag är mer för kärleksdraman än deckare och skräckfilmer.








Caroline ♥

Vi stannar i Bronx :)

Då var det äntligen klart. Idag har Patrik skrivit på ett år till med Team Tvis Holstebro, så vi kommer bo i Holstebro minst ett år till, vilket känns väldigt bra:). Har varit lite jobbigt att gå i ovisshet om vad som händer senaste tiden, så det känns skönt att det äntligen har kommit på plats. Det finns flera fördelar med att vi stannar. Dels så trivs vi ju väldigt bra och sen så har jag ett kvar i skolan och den vill jag gärna göra färdigt här. Dessutom har ju Jenny och Jocke precis flyttat hit, så det hade känts lite tråkigt om vi skulle flytta när de "äntligen" kommit hit ;).





Caroline ♥

I väntan på att skolan ska börja

På tisdag morgon 7.30 har Patrik alltid morgonträning killarna han tränar på Elitesport, vilket ligger ganska nära min skola. Så om jag inte ska behöva gå eller cykla till skolan, vilket jag egentligen vill, men inte alltid varit möjligt pga av väder och att jag inte vill betalsta knät i onödan, så måste jag åka med när Patrik åker redan 07.20. Det gör att jag är på skolan över 40 minuter innan vi ska dra igång. Problemet är också att Finansekonomernas avdelning är larmad tills att första person kommer och larmar av. Vi har fått en bricka så att man kan larma av, men den har jag självklart glömt idag... Ska dessutom tilläggas att jag drog igång larmet en gång i höstas, men det är en annan historia ;). Så nu sitter jag i typ studiehallen och väntar på att alla andra ska dyka upp. Nu kom i alla fall studievägledaren så nu går jag bort till klassrummet :). Hörs senare !

Caroline ♥

Måndag

Då var det måndag igen. Som tur e, e de en kort vecka vi går in i, så det känns ganska bra. Även Patrik har ledigt där, så vi har långledigt båda två för en gångs skull. Mysmys :). Var i skolan idag mellan 8 och halv 12, så det var ganska skönt. Klarade juridikdelen på provtentan precis. Var lite besviken först, men sen fick vi reda på att över hälften hade missat, så de kändes ganska bra ändå. Dock fick vi en jobbig uppgift som skulle va färdig tills imorrn, vilket gjorde att jag (och de flesta andra i klassen) blev på ganska dåligt humör. Nu ska jag i alla fall en sväng till gymmet. Dags för lite cykling igen. Gick ju bra förra veckan, så ska försöka trappa upp lite nu :).

Tjingeling


Caroline ♥

En lyckad kväll

Blev en mycket lyckad kväll igår. Jag, Rut, Audur och Albana bestämde oss för att beställa käk från Cook´s. "44:an" e sedan länge lite av en favorit så det var inte konstigt att det var den vi beställde. Har inte käkat den på länge så tyckte att det skulle bli väldigt gott. Men så öppnade vi våra take-away-boxar. Och vad händer? Restaurangen har av någon anledning gjort om menyn, eller kanske bara den rätten, för den var inte alls som den brukar vara. Och här hade vi inte direkt gjort nåt uppköp kan jag säga! Det var lite synd, men det mesta gick ner i alla fall.

Sen drog vi vidare till Henriettes fest, lite utanför stan och mötte upp 6 andra tjejer som spelar i Holstebro. Jag har aldrig varit hemma hos henne innan och tyckte verkligen att huset var jättefint, så blev lite avis faktiskt;). Jätteroligt hade vi och festligheterna forsatte sen på utestället Kaj K. Allt i allt, en mycket lyckad kväll:). Här kommer lite pix (Efter tips från Rut har jag äntligen lärt mig hålla ögonen öppna på kort) :



En kul lek. De som förlorar ska dricka det som är i glaset;).


Nycke och jag.


Amalie, Henriette, Nycke.


Jag och Hanne


Dans på köksön


Mette, Rut, Mette och Nycke


Nycke och Mette


Albana och Audur




Caroline ♥

Effektiv förmiddag

Idag har jag börjat dagen med att vara väldigt effektiv, och det är något jag gillar :). Stod på dörren när gymmet öppnade klockan 9 och gick in och körde i ungefär en timme. Köpte en t-shirt på en sportoutlet har i Holstebro förra veckan, men när jag kom hem och fick provat den insåg jag att den var lite för liten, så efter träningen åkte jag och bytte den till en större. Hoppas den passar bättre. Han inte prova den där, för jag hade avtalat med Mette att jag skulle vara hemma hos henne klockan 11.00. Hon hade förberet lite övningar för mitt knä som vi körde igenom. Jag är tydligen väldigt svag och instabil runt knät, så efter att ha kört dessa övningar ett tag så nu blir det förhoppsningsvis snart ordning på det hela:).
Sen bar det av till frissan. Mitt hår har varit lite slitet det sista och min lugg minst sagt lång, så det var på tiden och man känner sig ju så fräsch efter:). På vägen hem köpte jag med mig en sallad från Kylling&co. Mums!  Så nu är jag nytränad, nyklippt och mätt och belåten:).

Senare är det SM-finaler. Har vart coolt att vara där, men får nöja mig med att se dem på TV:).
Ikväll blir det eventuellt en liten utgång med några tjejkompisar. Vet inte helt vad planen är ännu, men det blir säkert bra:)


Caroline ♥

En dag av koncentration

Halloj!

Har suttit sju timmar med en tenta idag. SJU fucking timmar! Var typ inte kontaktbar timmarna efter jag var färdig och föll, inte helt otippat i sömn, på soffan när Patrik var på träning. Hur gick tentan då? Jo, jag kommer dit en halvtimme före det ska starta som jag hade planerat. Får min "drömplats" nere i höger hörn och packar upp mitt pick och pack, i form av 20 olika böcker, matsäck och skrivare. När jag är på väg ut genom klassrumsdörren möter jag studievägledaren.
Hon: "Caroline, var det ikke noget med at du skulle have en time ekstra?"
Jag: "Jo, det er planen..."
Hon: "Vil du ikke have dit eget lokale så de andre ikke behøver forstyre dig når de printer ud og går en time før?"
Jag: "Jo, det vil jeg da rigtig gerne hvis jeg må".
Sagt och gjort, men hjälp av studievägledaren tog jag mitt pick och pack till ett annat rum där jag skulle få sitta och skriva själv. Väldigt lugnt och skönt till en början. Problemet var ju bara att Fredagsbaren drog igång vid 12-tiden. Dvs. hög musik och massa stoj precis utanför. Så från 12 tills att jag var färdig klockan 15 fick jag höra allt från Nik&JAy till Roxette och Medina. Inget fel på musiken, men kanske inget man vill höra när man sitter och skriver tenta. Tur att den riktiga tentan är på en onsdag;).
Jag är i alla fall nöjd för att vara en provtenta. Gick inte helt åt helvete, men hade ändå inte velat att detta var den riktiga tentan. Nu har man en månad på sig att läsa på det man inte var så vass på idag, så det känns bra. Var ett par av ämnena som jag kände redan idag att jag hade koll på, så där behöver jag inte läsa så mycket mer.

Ikväll har vi för första gången lagat Kyckling med het currysås, vilket är lite av pappas specialitet. Blev väldigt gott, så det kommer vi säkert att göra fler gånger.

Det var allt för idag.
På återseende:).


Caroline ♥

Torsdag 6:e maj 2010

Dagen idag har beståt av skola, träning, plugg och promenad. Hittills verkar det gå bra med knät, så hoppas det håller på att släppa nu. Längtar sååå mycket till jag kan börja löpa igen! Ska bara akta mig nu så jag inte överbelastar igen nu, så får nöja mej med att cykla och promenera kortare stunder nån vecka till och så får jag trappa upp succesivt sen.
Mette i mitt lag är färdig sjukgymnast till sommaren, så i helgen ska jag hem till henne och få lite rehab-övningar. Hon tyckte det var en bra idé att få tränat upp det, annars är risken stor att jag får överbelastning igen. Skadar ju inte att försöka.

Jag har läst det jag ska läsa inför morgondagens tenta. Känns hyffsat bra och som tur är, är det bara en provtenta och en hel månad kvar att läsa till den riktiga tentan. Tentan börjar 8.00 i morgon, men tänkte åka så jag e där runt 7.30, så jag får bra plats och hinner starta upp datorn och sådär. Något som skiljer Danmark från Sverige är att i Sverige skriver man oftast tentan för hand, men här nere skriver vi på datorn. Kan i och för sig vara ganska smart eftersom vi gör vissa beräkningar och så inne i Excel. MEN. Vi kan inte skriva ut på skolans datorer så vi måste ha egen skrivare med oss! Trodde knappt det var sant när de sa det första gången, men jo, så fungerar det tydligen oftast. Tycker det känns som lite U-lands-varning på det, men är väl inte så mycket att göra åt. Utöver det ska jag ha med mig böcker och anteckningar till fyra olika ämnen och mat för 7 timmar, så det blir en ganska rejäl packning jag får ha med mig. Inte så att man tar cykeln till skolan direkt ;).

Så nu ska jag börja samla ihop mina böcker och ställa fram skrivaren och sådär.

Tjing!

Caroline

Plugghäst...

...är vad jag är just nu. Sitter och pluggar som en tok inför fredagens tenta. Ska bli skönt när den är gjord!

Hade en sjuuukt lång och framförallt seg dag i skolan idag. Trodde aldrig den skulle ta slut. Man blev ju inte heller direkt mer motiverad av en två timmar lång håltimme mitt på dagen...
Meningen var att jag skulle köra igång med pluggandet direkt när jag kom hem, men det fick bli en liten powernap först. Va riktigt gött som alltid!


Här sitter pluggisen.


En annan bra grej som hände idag var att jag fick mina golfklubbor tillbaka. Med nya grepp:). De gamla var minst sagt utslitna. Fanns tyvärr inte rosa så fick bli svart-limegröna och det blev helt okej det med. Självklart ska de invigas senare i veckan. Patrik köpte även nya golfskor idag, så nu ska det spelas :). Hoppas vädret shapar upp sig lite, så man kan få lite solbränna på köpet ;).


Snygga va?

Nu får jag återgå till min läsning om valutamarknaden. Tjingeling!

Caroline ♥

Konstnär

En kul grejj som hänt på det senaste är att det har visat sig att Patrik har dålda talanger. Tro det eller ej, men det har krypit fram att han har en del konstnärliga drag. För ett par veckor sedan målade alla i Patriks lag nämligen var sin tavla. Det måste varit runt påsk, för jag var i Sverige när detta ägde rum. Patrik nämnde att de skulle iväg och måla, men vi gick aldrig in närmare på det och sen tänkte jag inte mer på det. Hur som helst var det i förra veckan budgivning på alla tavlorna bland klubbes sponsorer och det var Patriks tavla som hade gått för mest. Hela 2500 danska kronor var det någon som hade betalat för mästerverket, som det tagits kort på med en mobilkamera nedan.



Ganska fin ändå tycker jag. Något att satsa på efter handbollskarriären kanske ;).


Caroline ♥

Måndagen 3 maj

Fick vinkat av familjen, som drog hem efter en mycket trevlig helg, i förmiddags. Sen bar det av till en lite speciell skoldag. Skolan hade "hyrt in" någon snubbe, så vi var utomhus och hade team-building/kommunikation istället för vanlig undervisning. Gav många goa skratt kan jag säga :)!

Efter skolan stack jag en snabbis till Fitness. Cyklade för första gången på länge, så ska bli spänannde att se hur knät reagerar på detta. Hoppas på det bästa såklart;).

Nu och resten av veckan kommer fokus ligga på fredagens tenta. Det är i och för sig bara en provtenta, dvs. att den gäller ingenting utan är mest till som träning för den riktiga tentan om en månad. Jag känner ändå att jag gärna hade fått hyffsat bra på denna, då det känns lite som ett kvitto på att man kan det. Plus att man lika gärna kan plugga till det nu som om en månad. Det är en 6-timmars-tenta och på de 6 timmarna har vi 4 ämnen och det är på ALLT vi har lärt oss sen vi började i höstas. Man får själv disponera hur lång tid man vill lägga på de olika ämnena. Som tur är så får jag en timme extra, eftersom jag inte har danska som modersmål. Det är ganska tidspressat så den extra timmen kommer komma mycket väl till användning!

Ikväll är det Paradise Hotel igen. Jag missade tyvärr torsdagens program så ska se om jag inte kan ladda hem det på nåt sätt och se det nu innan. Hade vart nice :).


Caroline ♥

Dålig uppdatering

I know! Det har vart alldeles för dålig uppdatering här på bloggen på det sista, men har varit lite upptagen i helgen. Min familj kom i fredags eftermiddag, så tiden har gått åt till att umgås med dem :). Får bli en liten snabbuppdatering nu. Igår, lördag, började vi med en tur på stan och på eftermiddagen var vi ute i hallen och såg TTH-Kolding. Det var hyffat jämt första 45 min, men sen rann det väl iväg lite onödigt, så det blev väl förlust med 10 till slut. På kvällen kom även Jocke och Jenny på besök.

Idag har vi varit och shoppat på Herningcentret. Jag har inte varit där tidigare, men det var faktiskt ett ganska bra köpcentrum, så dit hade jag kunnat tänka mig att åka igen. Blev en top, ett par shorts och två sjalar för min del. Kanske kan lägga in lite bilder sen.

Nu sitter vi och kollar på femte semifinalen mellan Drott og Ystad. Spännande, spännande.

Hörs igen i morgon.

Caroline ♥

RSS 2.0