Ändrade planer

Gårdagen var sedan tidigare fullspäckad med planer. Tanken var att jag i följande ordning skulle: träna med Lina, promenixa med Johanna, promenixa med Sofia, spela fotboll/volleyboll på Bodele och käka räkfrossa.
Träna fick jag göra själv, eftersom jag och Lina hade missförstått varandra. Promenaderna blev utbytta med fika och torp, då vädret inte var det allra bästa igår. Fotboll/Volleyboll blev iställt pga regnet. Räkfrossan blev som tur var av. Var jättegott och jättetrevligt!
Trots lite ändringar i schemat blev det trots allt en ganska bra dag:).

Ikväll är det Fjorden med 86-tjejerna som gäller. En bra tradition vi har! Det är tredje året vi kör nu och iår är första gången som alla 8 kan komma, så det ska bli extra roligt.

Caroline ♥

Tjejmys och shopping

Hade en trevlig kväll med Emily här igår. Blev tacos och jordgubbar med gladd för ovanlighetens skull. Vi tjötade på ganska bra så tror klockan var närmare halv ett innan hon drog hem. Sen tog det ett tag innan jag somnade, vilket inte var helt optimalt med tanke på att jag skulle till GBG idag. Som tur var skulle jag hämta Sofia först klockan 10.00, så det kunde ju varit värre.

Vädret var lite så där oförutsägbart, så jag hade dragit på mig 3/4 byxor och jeansjacka, vilket stod lite i kontrast till Sofias klädval. Människan tänkte åka till Göteborg i shorts och linne. Ja, e det sommar så e det. Sen vem som valde rätt råder det lite delade meningar om. Sofia ville inte gärna erkänna hur mycket hon frös. Dock gjorde hon vad hon kunde för att vi skulle få upp värmen. Vi började i Nordstan och sen sökte vi oss ut på stan. Efter ett par timmar bestämde vi oss för att röra oss tillbaka. När vi hade gått en bra bete säger sig Sofia ångra sig att hon inte köpte ett linne på "Tessie". Aja, tänkte jag, vi har ju inget stress, så vi får väl traska tillbaka då även om de va en ganska ordentlig sträcka. Hon ska få köpa sitt linne. Väl där går hon in i provhytten igen, kommer ut och kläcker "Nej, jag ska inte ha det ändå". OK, Sofia, OK. Då blev jag och min hungriga mage liiite trött kan jag säga...

Kvällen bestod av minigolf med familjen minus Marcus. Behöver väl inte gå in i detalj om hur det gick, men man kan väl säga så här: Det var ingen som slog mig.

En annan bra grejj som hände idag var att min nya dator kom. Wohoo! Så nu blir det en hel del pilljobb framöver med att installera program, lägga över bilder, ladda hem musik osv., men det är bara kul och jag är ganska säker på att det sitter en nere i Danmark och bara väntar på att få sätta fingrarna i det.

Efter detta tror jag helt säkert att jag kommer sova gott. I morgon väntar ännu en händelserik dag.

Natti natti

Caroline ♥


Äntligen är...

solen tillbaka:). Nu blir det stranden!

Caroline ♥

Ny dator

Jag har ju minst sagt haft lite datorproblem här under våren. Hade en hyffsat ny dator som jag var jättenöjd med. Tyvärr var den var inte direkt att lita på. Färgen svartade helt med jämna mellanrum, plus att den låste sig stup i kvarten. Eftersom detta  var mitt i tentaperioden var det inte direkt läge att ha en opålitlig dator, så jag började använda min gamla, lite större laptop. Problemet är att den är ganska klumpig, men också att den är otroligt seg. Idag gjorde jag i alla fall slag i saken och beställde en ny. Tänkte det var en bra idé att passa på att beställa en från Sverige, eftersom det blir lite billigare. Har ju varit sugen på en Mac, men vågade inte ta en sån. Anledningen till det är att jag titt som tätt råkar ut för tekniska problem i förbindelse med skolarbete och då är jag rädd att ingen ska kunna hjälpa mig, eftersom det bara är en i klassen som har Mac. Mac gör jättesnygga och bra datorer, men det får bli nästa gång!
Istället blev det en 13,3 tums HP, vilket jag tror passar bra till mig. Dessutom är den ganska tun och lätt, och det är ju en fördel när man ska dra med den till skolan varje dag.


Så här ser den alltså ut och nu sitter jag och hoppas att den kommer i morgon eller på onsdag, så att jag kan sätta fingarna i den. Ska bli så himla gött med en ny dator, som det inte ligger massa skit på. Har även lovat mig själv att hålla ordning på bilder, musik, anteckningar och grejjer, så att det inte ligger huller om buller på hela datorn. Funderar även på att köpa en väska som jag kan ha och frakta den till och från skolan i. Har sett en snygg Adidas i rosa. Kanske får bli en sån innan jag åker tillbaka till DK.

Ha en bra dag!

Caroline ♥

Sovmorgon

Hade Kenneth, Kicki och Sofia på besök i går kväll och skulle köra hem dem på natten, så kom i säng ganska sent. Var uppe i morse och vinkade av Patrik. Han skulle åka ner till Holstebro, eftersom de börjar träna igen i morgon. Som vanligt går semestern alldeles för fort och jag har änna haft lite ångest på hans vägnar. Jag somnade i alla fall om och vaknade inte förrän 11.20(!) och de som känner mig vet att det är mycket ovanligt för att vara mig. Brukar vara uppe med tuppen (nästan).  Tyvärr hörde jag ett smattrande på taket och kunde utifrån det dra slutsatsen att detta inte skulle bli en dag på stranden. Istället blev det en tur med mor och far till Överby. Var inte igår jag var där, så det var kul. Roligt att gå i lite andra affärer än de vanliga på torp.

Upptäckte även att Patrik hade glömt sin påse med svenskt lösgodis här. Den hade han tänkt att götta sig med i veckan där nere. Stackarn! Får se om det är något kvar i den när han kommer hem till helgen;).

Nu ska jag slappa lite. Kanske går ner och kör lite på crossen sen. Hade vart gött!
Har även lånat en av mina favoritserien, Tusenbröder. Såå bra! Funderar på att börja kolla på den sen.

Vi höres!

Caroline ♥

Lady&Lufsen

Lady & Lufsen är en golftävling som spelas på Lyckorna varje år vid den här tiden. Det är en mix-tävling, där man som äkta makar/sambos spelar i par och den har blivit väldigt populär. Patrik har snackat sen vi blev ihop om hur kul det kunde vara om vi spela den ihop. Så för två år sen anmälda vi oss och var med. Förra året blev det inget, eftersom Patrik var nyopererad, men iår var det dags igen. Jag är väl inte i världens golfform med tanke på att jag inte har kunnat spela så mkt på våren pga knät, men ja, eftersom man slår varannat slag tänkte jag att det säkert går bra ändå. Patrik är ju väldigt säker så han får väl rädda upp det om jag skulle slå lite snett. Klockan 07.55 hade vi fått starttid och en timme före var vi på plats för att värma upp. Då händer det som inte får hända och är en nybörjares värsta mardröm. Det börjar regna!! Golf för mig spelas i sol och vindstilla, så jag fick ju panik när jag skulle hålla i denna hala klubban. Någon direkt uppvärmning blev det inte. Istället var det bara att dra på sig regnstället och pallra sig bort till start när det var dags. Rundan kunde inte startat värre för mig. Allt, och då menar jag verkligen ALLT, gick snett. Tror aldrig jag har missat så grovt i hela mitt liv, och det var gång, på gång, på gång. Jag trodde verkligen att jag befann mig i en mardröm. Skulle detta hända när jag och Patrik var ute och spelade själva hade det väl inte vart så farligt, men nu spelade vi tävling med två andra par, så det var verkligen pinsamt. Var längesen jag skämdes så mycket, vilket självklart resulterade i att jag mildt uttryckt blev lite smågrinig. Det som var positivt var att båda två slår ut och sen väljer man vilken boll man vill gå på, så mina dåliga utslag räknades inte när vi ändå valde Patriks bollar (som för övrigt var perfekta varje gång). Dock är det optimala(och våran taktik) är egentligen att välja min boll, eftersom att Patrik då göra ett bra inslag på green och så kan jag putta(vilket är min starka sida).
Efter ett par hål slutade det i alla fall regna och blev ganska gött väder, men mina missar fortsatte. Som tur var spelade Patrik bra, så vi fick ändå skrapat ihop en del poäng. Sista nio spelade jag väl upp mig lite och visade med några slag att jag i alla fall har spelat golf tidigare. Vi slutade på 30 p, vilket inte är speciellt bra, men det kunde varit värre och det räckte i alla fall för att slå Patriks föräldrar.
Efter tävlingen åkte vi hem och slappade. Så sa jag till Patrik:
- Jag trodde verkligen inte att jag kunde spela så här dåligt.
Patrik svarade:
- Nej, inte jag heller.

Aja, vi fick ju fem timmars motion i alla fall.

Nu blir det inga mer golftävlingar förrän jag har kommit ner en bra bit i handikapp ;).

Caroline ♥

I Uddevalla igen

Har varit lite bloggtorka här på det senaste och främsta förklaringen är att jag inte tillbringar speciellt mycket tid framför datorn nu på sommarlovet, men också att jag har varit nere i Åhus i början på veckan. Hade några riktigt soliga dagar där nere! Göttgött! Anledningen till att turen gick just dit var att jag och Patrik skulle coacha Sofias lag i Åhus Beachhandboll. Jag har själv spelat den en gång tidigare och skiiit vad sugen man blev på att lira när man kom ner. Är ju så roligt!! Emilys syrra, Ellen, spelar i det laget vi hade så hon dök också upp, så det var ju roligt. Hon blev nog minst lika spelsugen som mig. Annars får man säga att det var ett väldigt bra arrangemang, så man förstår att det är så många som åker dit. Vårat boende var också kanon, alldeles vid stranden. Inte konstigt att några av tjejerna tyckte att det kändes som att man var utomlands. Spelmässigt gick det helt okej. Tror vi kom delad 9 av 48 lag, så det var ändå ganska bra med tanke på att tjejerna aldrig hade spelat innan, till skillnad från många av lagen vi mötte.
Något som inte var så lyckat var den värme vi skulle köra hem i i onsdags. Utan aircondition!! Den gick sönder dagen innan vi skulle åka till Sverige. Det var så varmt så vi trodde vi skulle krivera, så det blev ett antal stopp bara för att svalka oss! Vi var helt färdiga när vi kom hem. Kanske inte så konstigt med tanke på den resan plus att vi hängt med 14 stycken 15-åriga tjejer i tre dagar ;). Vi sov i alla fall gaaanska gott den natten. Problemet var bara att vi skulle upp och spela golftävling på klockan 06.00 dagen efter....





Caroline ♥

Mot Åhus

Mina päron hade fest igår kväll, så jag och Patrik stack in till stan för en bit mat. Hamnade på Mortens uteservering. Var ganska mycket folk ute och åt. men det kanske inte är så konstigt med tanke på att det är semestertider. Blev en makrill för mig och en pepparstek för honom.
Eftersom Patrik inte har gått strandpromenaden föreslog jag att vi skulle åka och strosa en bit på den. Självklart tyckte han att den var fin!

Nu sitter jag här halvpackad och klar, snart redo att dra vidare mot södra Sverige. Ska ner och coacha Sofias lag i Åhus. Har sett att det ska bli bra väder, så det blir gött. Matcherna börjar egentligen i morgon, men vi tänkte att det var lika bra att åka på morgonen, så att vi kan semestra lite idag. Är ju aldrig fel ;).

Lite bilder från i går:







Caroline ♥

Regn

Idag regnar det igen, så min löprunda i morse var väl inte jättehärlig, men skönt efteråt. Känns lite som att vädret jobbar med "varannan dag-system" just nu. Ena dagen är det sol, nästa regn, sen sol igen osv. Man ska väl inte klaga egentligen, hellre det än att det regnar hela tiden ;).
I morgon bär det av ner till Åhus så håller på att fixa lite inför det. Packar och grejjar. Blir nog en sväng ut till Torp om en stund också. Kan bara tänka mig att det är sjuuukt mycket folk där ute en dag som denna så tänkte vänta lite så att folk får handlat av sig ;).

Caroline ♥

På språng

Vädret är kanon. Efter en halvtimme på crosstrainern i morse har jag packat matsäck och strandväska och väntar bara på att Patrik ska komma hem. Sen bär det av till STRANDEN !!

Caroline ♥

En typisk sommardag

Igår hade jag och Lina planerat stek för hela slanten. Effektiva och förnuftiga som vi är tänkte vi att det kunde vara en bra idé att få tränat innan, så vi möttes nere i Kroppsgymmet. Gick å lyfte och snackade lite om vartannat som man gör. Såg fram emot en dag i solen. Plötsligt kollar en av oss ut. Och vad får vi se?? Moln! Och nu snackar vi inte sådana där tunna moln, där solen kikar igenom ibland. Värsta tjocka lagret av gråa moln. Inte en blå fläck så långt ögat kan se. Suck. Ja, vi beslutade oss i alla fall för att åka ut till Skeppsviken och äta vår matsäck ihop. Vi hade ju trots allt planerat att hänga, så det var bara att rulla ut handdukarna och dra på sig en tjock-tröja. Efter utvisande av mycket bra tålamod från vår sida dök solen äntligen upp. Alla moln skingrade sig på noll tid och det blev plötsligt en kanondag. Blev till och med ett dopp i havet innan vi stack hem vid 16-tiden.Trots att vi låg och grejjade med våra underbara iphones hela dagen, så fick vi inte tagit några kort. Kände ändå att jag fick slänga in ett gammalt coolt (tyckte vi då i alla fall) kort på Lina från när vi var på Sports Camp får många år sedan.



På kvällen var det grillning inplanerat hos Poker och Lotta. Blev grillspätt för första gången i år. Till efterrätt severades den klassiska sommardeserten jordgubbar med glass. Gött! Det var trevligt och vi kacklade på, så klockan var 01.30 när vi traskade de 200 meterna bort till oss. Tur det är semester ;).



Caroline ♥


Båttur

Igår var vi ute på sjön hela dagen, vilket var mycket härligt med tanke på den värme som var. Vi åkte ut med min kusin och hennes familj och la oss på en ö. Det blir verkligen ett helt annat lugn än om man ligger på en vanlig strand, så man blev allt lite sugen på en båt, men det känns inte direkt som att det är förstaprioritet ;).
Med oss hade vi min favoritmadsäck; tacosallad! Namnam:). Jag har ju blivit lite av en badkruka på senare år, men det var så varmt och gött igår, så det blev ändå till en hel del dopp under dan.

När vi kom hem stack jag och Patrik till golfbanan en sväng innan det berömda åskovädret drog igång. Herregud vad det blixtrade! Var ju som ett fyrverkeri nästan! Jag gillar verkligen inte åska, så var trots allt ganska glad att det aldrig kom riktigt, riktigt nära.




Caroline ♥

Konkurrens!

Min bättre halvdel, Patrik, har tagit upp kampen om att bli familjens storbloggare. Får se hur länge han lyckas hänga i, men tiden han lägger framför datorn varje dag borde i och för sig tala för en hög bloggfrekvens;).

orust.blogg.se


Caroline ♥

Heldag i solen

Vilket härligt väder det har varit idag! Så ska det vara varje dag på semestern tycker jag ;).
Efter en halvtimme på crosstrainern drog vi ut till Lysekil och la vi oss på Pinneviken. Tyvärr glömde vi att ta med brassestolar, vilket var en liten miss. Kom på att det är ganska hårt att ligga på klipporna. Som tur var hittade vi en liten gräsplätt där vi slog oss ner. Jocke och Jenny kikade förbi för att låna nyckeln till gymmet i Uddevalla, så att de skulle kunan köra ett pass där under eftermiddagen. Blev dock lite fundersam när ryktesvägen får veta att nyckeln återlämnats i vår brevlåda i Uddevalla bara 45 min efter de hämtat den av oss i Lysekil. Kan det ha varit så att de ville få oss att tro att de tränade bra under sommaren och sen tillbringade eftermiddagen i solen i stället? Hmm... Får nog hålla koll på de två i fortsättningen ;).

Framåt eftermiddagen drog vi vidare till Orust. Patrik har pratat hela veckan på att han ville se en uppvisnings/plojmatch mellan Myckleby och IFK Götebrog, eller gamla IFK Göteborg rättare sagt. Spelare som Kenneth Andersson, Dick Last, Håkan Mild, Andreas Andersson och Niklas Alexandersson hade dragit på sig den blåvita dressen igen, men man kunde väl se att det var några år sen de var på topp om man säger så;).

Dagens fotbollstema fortsätter och nu sitter vi och kollar på bronsmatchen mellan Uruguay och Tyskland, efter att ha avnjutit mat från Thai för första gången den här semestern.




Caroline ♥


Morgontränad och klar

Som kan läsas från inlägget nedan hade vi en mycket trevlig tripp till vårt norska grannland tidigare i veckan. Igår blev en riktig slappardag. Kändes inte som att jag fick uträttat så många knop. Fick i och för sig städat lite och tog en promenad med mamma, så det var väl inte så dåligt egentligen.

Började dagen idag med konditionsträning 40 min samt knäövningar. Gillar att träna på morgonen så har man det gjort plus att frukosten smakar 100 gånger bättre när man har tränat innan.
Senare bär det av ner till Partille cup, vilket är lite av en tradition varje år. Sofias lag spelar, så vi ska ner och heja! Det har en tendens att ofta bli extremväder under den turneringen. Antingen så regnar det hela tiden eller så är det sjuuukt varmt. Hoppas och tror att det blir ändring på det i år:)!

Caroline ♥

Gjesteblogger Henrik B.

Hey hey halllooo!

I dag har jag og min fru hatt besøk av svenskarna. Det hele begyndte med en båttur i min trofaste, alltid startbare båt. Den startet på første forsøk. Vi dro ut til dragonfjellet og kjørte ring, vattenskidor og wakeboard. En person (over 190 cm og svensk) hadde ikke bare problemer med å hoppe ut i vannet, (kaldt) men også å komme opp i ringen....
Da vi kjørte tilbaka til brygga, møtte vi polisen. Ingen av oss har båtførerbevis, noe som man skal ha i norge når man kjører stor båt, så da kjørte vi inn på den lokale marinaen og lå der en halvtime i smug...  Jeg var nervøs siden man får 5000 kr i bot for å kjøre ulovlig...

Svenskarne klager på prisene i Norge som vanlig. ÅHH HERREGUD, FLØTE KOSTER 19 SPENN FOR TVÅ DESILITER!!!! Sitat, Caroliiiin. Huff huff svenskar.. Men jeg forstår det litt da; grillmåltidet kom på 800 spenn. Sånn er det i vores flotte land.
Olseng lagde noen nydelige fløtegratinerte poteter som smakte bra. Bare synd at hele bøtteballetten nesten sprengte i ovnen... Vaske vaske vaske.

Etter en bra dag på sjøen med konge vær og grilling  hjemme hos meg, så vi fotball på kvelden; Uruguay - Holland.

Alt i alt har svenskarne oppført seg bra.

Til slutt vil jeg bare takke Caroliiin for denne muligheten... Håper på mange positive tilbakemeldinger ;)


Ciao, Henrik














Norskinspirerat gæstbloggsinlægg

Just nu sitter vi efter en mysig dag i Norge hos Marie och Henrik, som e några av mina mest trogna læsare. De ville gærna att jag skulle blogga lite om dagen, men det slutade istællet med att Henrik fick skriva ett gæstbloggsinlægg. Han funderar lite på att starta en egen blogg, så det kunde kanske vara en bra børjan ;).

Caroline ♥

Vart tog solen vägen?

Trodde jag skulle ligga på stranden idag, men icke-sa-Nicke. Ingen värme eller sol idag på Sunningen tyvärr. Istället började jag dagen med löp och crosstraining. Var skönt att få rört lite på sig efter helgen! På kvällen blev det säsongens första golfrunda, om än bara en halv. Har inte kunnat gå så länge med knät innan, det har blitt bättre nu, så idag var det dags. Vädret shapade upp sig framåt eftermiddagen också, så det var en riktigt go golfkväll. Spelet var väl lite varierande, men fick ändå skrapat ihop 17 poäng på 9 hål.

I morgon bär det av till Norge igen. Som tur är inte lika långt denna gången. Vi ska hälsa på våra norska vänner Marie och Henrik på andra sidan gränsen. De bor egentligen precis som oss i Holstebro, men är hemma på semestern. Vi har inte varit där innan, så det ska bli kul att se hur det ser ut där de kommer ifrån.

Nu blir det sängen!

Caroline ♥

Tillbaka i Sverige

Då var man hemma i Sverige igen efter en tur till Norge i helgen. Vi var bjudna på bröllopsfest till Patriks bror, Ingemar. Han och Marthe bor på Stord, vilket är en ö på den norska västkusten. Vi har aldrig varit där innan så det var jättetrevligt och naturen var verkligen speciell. Men vilken resa! Tror inte riktigt jag hade ställt in mig mentalt på att sitta i bil i 12 timmar. Det gick ändå bra den biten det var motorväg i Sverige, och en bit in på norska sidan. Men sen var det många, många timmar med krokigare vägar än jag någonsin sett tidigare. Ta sig en lur där var ju inte att tänka på, eftersom huvudet åkte fram och tillbaka som en nickedocka. Positivt var att man blev väldigt fascinerad av det som fanns utanför. Kan inte riktigt beskriva det med ord, men det var väldigt fint och ska upplevas för att man förstår vad jag menar.

På festen var det självklart bordsplacering och vid varje plats låg liten... ja, vad ska man kalla det, tidning, folder, papper. I den stod det i alla fall några rader om varje gäst. Måste vart ett ganska saftigt jobb att sitta och skriva det, eftersom det var 66 gäster;). Men kul var det i alla fall, även om man hade lite svårt att förstå en del av det, eftersom det var skrivet på nynorsk. Om mig stod det lite bland annat lite om mitt bloggande samt att jag kom från världens mitt, Uddevalla. De andra menade att det sista var lite ironiskt menat, men det kan jag väl aldrig tro;).

Aldrig kan man åka till Sverige utan att glömma något. Denna gången var det sladden från kameran till datorn som inte kom med, så snodde några av dem som Jessica lagt ut på Facebook. Hoppas det var okej;).


På fjället väg upp, kl. 06 på morgonen. Lite småsletna


Alla fyra bröderna på bröllopet. Så stiliga så!


Patrik och jag


Brudparet


Fredrik och Jessica


Glasstopp på hemvägen


Caroline ♥



En dator rikare!

Är så himla glad just nu. Fick svar på den skriftliga tenta igår kväll på mailen. Det var samma mail som hade sänts ut till alla och jag trodde knappt mina ögon när det var en 12a som stod efter mitt nummer. Wohoo! Innan jag gick och skrev tenta hade Patrik lovat mig att jag skulle få en MacBook om jag fick 12. Han trodde väl inte att det var realistiskt, men det får han betala för nu ;).

Verkar bli en kanonväder idag. Tog mig en liten löprunda här på morgonen, eftersom jag tänkte att det kunde vara skönt att få det gjort. Löpte ner till stranden. Knät kändes bra, solen sken, det var helt tyst, vattnet låg spegelblankt och jag har fortfarande 6 veckors sommarlov.

Det blir inte mycket bättre än så här!

Caroline ♥

RSS 2.0