Så är det...

.. HELG igen ! I morgon är det Store Bededag i Danmark och så det är en helgdag så har vi ledigt från skolan. Så när jag slutade skolan klockan 10.20 i förmiddags gick jag på långhelg. Inte fy skam;).

Ikväll ska vi till avslutning med laget Patrik tränar och tjejlaget i samma ålder. Tjejerna tränas av min gamla coach, Dennis och Christine, en tjej jag spelade med förra året. Det hela kommer äga rum i bowlinghallen, där vi ska äta en god buffé och, inte helt otippat, spela bowling. Efter det bär det av ut till hallen för någon form av fest. Blir säkert kul:).

I morgon eftermiddag får jag besök:). Min familj kommer hit ner och hälsar på, så det ser jag fram emot väldigt mycket. Jihuu! Enda negativa är att det innebär att det redan är dags för storstädning igen. Ska sätta igång med damning och damsugning här efter lunchen. Inte det roligaste, men det får det vara värt ;). Mysmys, som Jenny skulle ha sagt ;).

Förresten har jag kommit fram till att jag har blivit lite fördanskad. När jag läser igenom mina inlägg efter de har litt publicerade händer det att jag hittar några konstiga fördanskade felstavningar. Gjordes till exempel uppmärksam på igår att jag hade stavat ränta med e, alltså renta. Ser ju nu att det ser jättefel ut, men när jag skriver det med e flera gånger om dagen, så har jag väl vant på vid det på något sätt. Detta får ni ha överseende med. Det är alltså inte för att jag stavnings-mongol, utan bara att jag har lite svårt att hålla isär stavningarna på de olika språken.


Caroline ♥


Onsdag 28/4 2010

Idag var det dags för hemmamatch för Patriks lag igen. Denna gången mot Nordsjælland, vilket på pappret är det laget som TTH skulle ha störst möjlighet att ta poäng mot. Jag åkte i vanlig ordning ut för att heja, men var tvungen att åka hem igen i halvlek. Hostan blev allt för jobbig så jag pallade bara inte att sitta där bland massa folk och hosta varannan sekund. Får hoppas Patrik kan åka med någon annan hem, annars får jag väl åka och hämta honom senare. Matchen va ingen höjdare så långt heller och de gick till pausvila med underläge 10-8, så nu sitter jag hemma och håller tummarna för att de kan vända det i andra. På lördag ska de spela hemma igen, mot gamla klubb Kolding :). Förhoppningsvis är hostan bättre då också. Funderar på att försöka få en tid hos läkaren i morgon, så jag kan få någon starkare hostmedicin. Den man kan köpa på apoteket fungerar ju inte!

I övrigt har jag haft en lång, men framförallt tung, dag i skolan. Har gått igenom en del svåra grejjer idag och man måste verkligen vara superkoncentrerad för att kunna följa med. Är dock väldigt glad att jag var där, då det kändes som att framförallt företagsekonomin gav en del inför tentan. Jag e ganska dålig i Excel och när vi räknar ut amortering på lån och sånt så är det väldigt viktigt att man kan använda det, annars är man helt borta. Det är även en fördel om man innan tentan, för att spara tid, har gjort färdiga "mallar", så att man bara kan knappa in exempelvis lånets storlek och renta och så räknar räknearket ut allt det man ska ha. Det kändes i alla fall som att jag fick bättre grepp om det idag, så det var ju skönt. Skulle ju vara tråkigt om man föll på det tekniska på tentan ;).
Jag brukar alltid säga att Danmark är tio år efter Sverige på allt, men när det gäller det här med datoranvändningen ligger de faktiskt före. I Sverige har jag alltid antecknat för hand, men hade typ blitt mobbad om jag inte hade haft dator med mig i skolan nu. I min klass sitter alla med var sin bärbar och tar anteckningar till föreläsningarna och de andra började med det redan i gymnasiet. Jag sitter ganska långt bak i klassen och ibland kan det vara ganska kul att titta sig omkring på folks skärmar. Kan ju säga att sannorlikeheten för att det är Facebook snarare än worddokumentet som är öppnat är ganska stor ;).

Nä, nu får jag försöka fixa lite uppdateringar från matchen.




Tjingeling!


Caroline ♥

Sovmorron

Blev tvungen att ta mig en sovmorron imorse. Hostade så himla mycket inatt och tror inte jag somnade förrän 02.30, så var minst sagt trött när klockan ringde 06.45. Vanligtvis har jag bra självdiciplin och brukar vara duktig på att ta mig upp trots att man egetnligen vill sova vidare, men idag kände jag bara: det går inte, det finns inte en möjlighet. Sagt och gjort, jag ställde fram klockan och fick en härlig extra timmes sömn. Tanken var att jag skulle komma till skolan efter första timmen, men jag var ganska snabb när jag gjorde mig i ordning så jag kom bara en kvart för sent, så det gjorde ju inte så mycket. Dessutom var vi bara 14 av 28 pers kvar till sista timmarna och det stillade mitt dåliga samvete ännu mer.

Efter skolan har jag bara varit hemma och slappat. E så himla träningssugen, men förkylningen sätter stopp och knät begränsar mig ganska mycket, så får nog vila både idag och i morgon. Knät har annars känts lite bättre nu sista dagarna så planen är att börja cykla och gå lite smått igen senare i veckan, så det ser jag fram emot :).

I morgon ska vi ha kund och samarbetsrelationer i skolan igen. Det är ett roligt och annurlunda ämne. Det är mycket psykoligi som vi ska använda för att lära oss att hålla kundmöten och det känns ju ganska relevant om man ska bli bankrådgivare. Problemet är bara att man e lite småpirrig innan varje gång vi ska ha det för vår lärare har sagt att vi ska filma oss själva och sedan se det i klassen. Vet inte riktigt vad meningen är, men kan tänka mig att det är för att man ska se vilket kroppsspråk man har och sådär. Många känner sig inte jättebekväma med detta och det vet läraren om, så därför får vi inte veta innan vilken lektion vi ska göra detta, utan det är först samma dag han släpper bomben. Detta för att inte riskera att folk inte dyker upp. Det tycker jag känns lite överdrivet i och för sig. Så himla farligt kan det ju liksom inte va.

Om en timme börjar veckans första avsnitt av Paradise Hotel. Jag gillar´t!


Caroline ♥




Flytthjälp

Dagen idag har, förutom att städa upp efter gårdagen och slappa i soffan, gått åt till att hjälpa Jocke och Jenny att flytta in i deras nya lägenhet. Jag har inte vart där tidigare och kan bara säga; asläcker lägenhet. Tror ni kommer trivas där:). Dock har jag aldrig skådat någon som har så otroligt mycket grejjer som de har. Herregud. Vanligtvis brukar man ju slänga en hel del när man flyttar, men det verkar inte riktigt ha varit fallet här.
Caroline: Vad fan e detta, Jenny?
Jag pekar ner på en påse med några pinliknande grejjer.
Jenny: Carro, jag vet inte.
Bra att släpa med det runt halva Europa då...
I flyttlasset ingick även våran resesäng. Uppbevarar man sånna grejjer för andra i flera år är det kanske inte så konstigt att man har ett så stort flyttlass i och för sig.
Flytten gick trots allt ganska smärtfritt och jag och Jenny fick en välförtjänt halvtimme i solen medans killarna hämtade en soffa.

Caroline ♥

Min födelsedag

Har varit allt för dålig opdate i helgen, i know, men det har vart full rulle. Är jättetrött nu, så pallar inte att skriva så mycket, men det var i alla fall en jättelyckad födelsedag igår. Tack för alla presenter och hälsningar !
Här kommer lite bilder





Marianne, Marie, "Hyper", Marie O, Camilla och Jane



Glen, Emil, Morten och Kasper


Marie


Födelsedagsbarnet


Audur och Rut


Kasper, Rut, jag, Audur och Morten



Caroline ♥

På söndag blir Jenny en Holstebronxare

Som om inte helgen vore bra nog av att jag har födelsedag i morgon så flyttar min kompis Jenny till Holstebro på söndag. Jihuu:). Jenny är en av mina bästa kompisar och var den jag hängde mest med när jag bodde i Kolding, men när Jocke(hennes boyfriend), jag och Patrik flyttade till Holstebro blev Jenny boende i Kolding, eftersom hon skulle fortsätta spela handboll där. Vi har träffats ibland ändå, men blir inte alls lika ofta när man inte bor i samma stad. Nästa säsong ska hon också spela i Holstebro och därför går flyttlasset hit. Jocke och Jennys nya lya, som tydligen ska va riktigt fräsch, ligger mitt i stan precis som våran så det tar inte mer än ett par minuter att gå dit. Tror det kommer bli mycket parmiddagar och mys framöver. Vi gillart ;) !


Jag och Jenny på Kolding by night


Caroline ♥


Fixardag

Är i full gång med att damma hela lägenhenheten. Kanske inte det roligaste att göra på en ledig fredag, men jag får ju gäster i morgon och då vill jag gärna att det ska vara rent och fint här hemma. Jag gillar ju att vara effektiv och få uträttat mycket på en dag så trots att jag inte skulle till skolan idag ställde jag klockan på halv åtta. Efter att ha fått lite frukost i magen begav jag mig till gymmet för en timmes träning. Härlig start på dagen!
Egentligen bestämde jag mig i början på april när solen började titta fram att jag inte skulle sola mer solarie förrän till hösten, utan satsa på "äkta" bränna, men tyvärr så har det varit så dåligt väder här det sista så det har inte riktigt funnits möjlighet till det. Jag kände ändå att det kunde vara gött med lite färg i morgon till festen, så därför tog jag en sväng till solariet efter träningen och känner mig redan mycket fräschare.

Ikväll ska vi förmodligen köpa mat från Kylling & Co. Det är ett ganska nytt ställe här i Holstebro som vi diggar skarpt. Förutom att det är gott är det billigt, nyttigt och går fort så så mycket mer kan man inte begära;).

Nu får jag återgå till städandet.

Tjingeling!

Caroline ♥


22/4 2010

Finns det något bättre än att sova på dagen när man är trött? Nej, jag tror inte det. Hade kort dag i skolan idag, men var så himla trött när jag kom hem. Har inte sovit ordentligt på länge nu pga hostan, så jag tog mig en två timmar lång powernap. Det var inte helt fel, så nu e jag pigg som en nötkärna :). Tanken på att man har långhelg(ingen skola i morgon alltså) gör ju också att man blir på ännu bättre humör.

Ikväll kommer våra norska vänner Marie och Henrik hit och äter. Marie och jag har spelat handboll ihop sen jag flyttade till Holstebronx och är en av mina bästa kompisar här. Både Patrik och Henrik är trogna supportrar när vi spelar, så de känner också varandra nu. Eftersom att jag ska ha 14-15 personer till födelsedagsfest med mat på lördag kände jag att det fick bli något lite enklare idag, så lasagne och en fräsch sallad står på menyen. Till efterrätt blir det jordgubbar med glass, och det är ju inte helt fel ;).


Jag och Marie


Caroline ♥

Förlust

Det blev tyvärr förlust för Patrik och dem mot Bjerringbro (inte BjerringEbro som alla svenskar fått för sig att det heter) i den första slutspelsmatchen. Tråkigt, men inte speciellt oväntat, då Bjerringbro nästan inte har förlorat på hela säsongen. Bara att komma igen nästa match ;).

Fick tillbaka min dator idag också. Den började ju strula ganska ordentligt för ett tag sen. Helt plötsligt kunde den bara låsa sig och så blev skärmen helt svart och sen nåra sekunder senare kunde man köra på igen. Det kunde vara ganska irriterande om det hände när man sitter i skolan och antecknar till en föreläsning. Eller ännu värre, när läraren står bakom och försöker hjälpa en med ett statistikprogram på datorn. Helt plötsligt låser sig skiten och man bara: "Öhh, nu vet jag inte riktigt vad som händer här. Kan du komma tillbaka om en stund?". Detta var ju inte hållbart i längden så Patrik lämnade in den för mig i förra veckan och idag var den alltså klar för avhämtning. Tror du de hade hittat nåt fel med den? Nej! Det hade de inte. Så nu e jag tillbaka på ruta ett igen. Årh! Gillade verkligen den datorn och hade kunnat tänka mig att lägga lite pengar på att få den lagad om den kunde bli som förr, men nej... Just nu kör jag på min gamla bärbara. Den funkar helt okej, men det är lite jobbigt att den är så klumpig. Får ta mig en funderare om jag kanske ska köpa en ny...

Börjar även bli gaanska trött på min hosta som aldrig ger med sig. Har hostat och hostat i en vecka nu och det blir inte bättre. Ganska irriterande när det gör att man inte kan sova ordentligt på nätterna, men jag antar att det inte är så mycket att göra åt mer än att vänta...

Kände att detta blev ett ganska negativt inlägg nu. Var ju inte riktigt meningen.
Nu ska jag se Paradise Hotell. Det är i alla fall något positivt ;).

Sov så gott allihop så hörs vi i morgon!

Caroline ♥


Slutspelsdags

Ikväll drar slutspelet i danska håndboldligaen igång. Patrik och gänget möter Bjerringbro hemma och det ska jag självklart ut och se. Det ska bli kul. Känns som att det var ett tag sen de spelade hemma nu. Sen så är det ju såklart extra kul att kolla nu när Patrik har kommit tillbaka efter sin långa skadesperiod. Är ju självklart roligt att titta även om han inte är med, men det blir inte riktigt samma sak. TTH har även Kolding och Nordsjælland i sin slutspelsgrupp och förutsättningarna är att Bjerringbro och Kolding går in med 2 resp. 1 poäng då de klarade sig bäst i grundspelet. Ettan går till final och tvåan till bronsmatch. Detta gör ju att TTH har ett litet handikapp och får svårare att nå finalen, men vem vet, bollen är rund och allt kan hända ;).
Nu står Patrik, Jocke och Marius nere i köket och lagar deras vanliga match-uppladdningsrätt; fläskfilégryta med spaghetti. Det äter de före varje hemmamatch av någon anledning. Vet inte precis om jag kan säga att det har gett så mycket tur, men så länge det blir en portion över till mig är jag glad;).


Dagen började i övrigt med två timmar statistik i skolan (älskar korta dagar!). När jag hade slutat någon gång runt kvart över tio pallrade jag mig till gymmet för en timmes träning. Efter det bar det av till Bilka för storhandling. Vi borde verkligen åka dit och storhandla lite oftare, men det bli inte riktigt av när vi har en bra matvaruaffär, som ligger på andra sidan gatan. Dessutom är ganska spontana och dåliga på att planera våra måltider i förväg.

På återseende.

Caroline ♥



Vart tog våren vägen?


Just när man trodde att våren var på väg så har det idag varit en dag med extremt tråkigt väder. Lite regn, lite blåst, lite kallt... Suck. Ska väl i och för dig inte klaga. Hörde att det hade kommit snö i vissa ställen i Sverige. Känns ju inte riktigt ok. Hade varit ganska nice att åka utomlands nu, men får ge mig till tåls några veckor till. OM vi nu kan komma iväg. Flygtrafiken står ju gaaanska stilla just nu om man säger så, men förhoppningsvis är vulkanden färdig med att spotta ut aska innan vi ska åka.
Dagen har varit ganska lugn. Har fått pluggat lite och städat färdigt lägenheten, men i övrigt har inte hänt så mycket.

Har just lärt mig hur man lägger in en låt i blogginlägget, så nu får jag testa om det funkar ;). Denna låten spelas väldigt mycket på radion i Danmark och är en av mina favvo-låtar just nu.

Medina - Ensom


Nu ska vi kolla SM-semifinalen mellan Säveof och Guif. Måste säga att jag tycker det är positivt att det har börjat visas lite mer handboll i svensk TV här på det sista. Ofta brukar ju Danmark ligga tio år efter Sverige i utvecklingen, men på just den här punkten är danskarna längre framme. Det är i alla fall kul att se att Sverige har tagit upp kampen :).

Hej Svejs

Caroline ♥

Ny design

Som ni ser så börjar min nya, personliga design så smått arta sig. Den är dock inte 100 % färdig ännu, men det kommer förhoppningsvis senare ikväll. Att designa bloggen var betydligt svårare än vad jag hade räknat med. Jag är verkligen helt lost! Men som tur e så har min kära kusins kompis Amanda (aamandaajohansson.blogg.se) varit gullig och hjälpt mig. Tack så jättemycket!
Tanken är att jag ska lägga ut lite mer bilder till inläggen också. Känns som att det blir lite roligare att läsa när det inte bara är text, text, text.... Men det kräver ju att jag blir bättre på att använda kameran;).

Min lediga dag började med att stack till Fitness och fick tränat lite. Alltid gött att träna på förmiddagen när man e ledig. Inte så mycket folk och så har man det gjort så man kan göra andra saker senare på dagen.
Så efter att nyss ha avnjutit en god lunch i form av en kycklingsoppa sitter jag nu i soffan och försöker ta mig samman till att börja plugga. Känner mig inte allt för motiverad, men får ju tänka att det är mycket som underlättas om man får bra resultat på tentan. För det första slipper man att göra om den senare på sommarlovet (!) och sen så ökar chanserna att få praktikplats om betyget på tentan är bra.

Ska även ta tag i att fixa lite musik inför lördagens fest. Någon som har bra tips på lite goa partylåtar man kan ladda hem? Jag tycker det finns så himla mycket bra musik, men när man varken vet vem artisten är eller vad låten heter så är det lite svårt...

Carro väntar på:
  • Att min dator som e på lagning ska bli klar
  • Att jag ska få besked av CSN angående mitt studiebidrag
  • Att solen ska titta fram igen

Hörs senare!

Caroline ♥

Nyttiga veckor

Nu börjar det dra ihop sig på allvar. Ett års väntan är snart över och det är dags att bevisa om allt slit under vinterhalvåret har gett resultat. Endast slutspurten återstår och många börjar liksom jag ladda och förbereda sig maksimalt för årets höjdpunkt.  Jag pratar såklart om BEACH 2010 !
Ska man hinna komma i form innan strandsäsongen drar igång ska man igång NU. Jag vet att jag har sagt det många gånger, men nu ska alltså de där överflödiga trivselkilona bort! Därför har jag, och till dels (känner dock inte fullt stöd) min käre sambo, gjort slag i saken och har därför ett antal veckor med nyttig mat framför oss. Idag bestod middagen av en härlig lax-sallad tillagad av hushållets mästerkock. Gott var det :).

Något som irriterar mig otroligt mycket är jag inte kan löpa. Här har man gått och väntat hela vintern på att solen ska titta fram och löparsäsongen ska dra igång, så går man och får ont i knät lagom till att snön försvinner. Århh! Ska i alla fall ta det väldigt passivt med knät. Ingen cykling och inga promenader närmaste framtiden, så får vi se om det släpper.
Nog pratat om nyttigheter. Nu återstår bara att se hur länge jag/vi kan hålla motivationen uppe. Är det någon av er läsare som har något bra motivationstips så är du varmt välkommen att dela med dig :).



Nu ska jag grejja lite i lägenheten innan det är dags för dagens avsnitt av Paradise Hotel :).

Vi hörs i morgon !


Caroline ♥

Ny vecka, nya möjligheter

Då sitter man här i skolan måndag morgon och är lite sådär halvslö som man alltid är på måndagar. Man e inte jättesugen på en tre timmar lång föreläsning i Företagsekonomi, följt av två timmar statistik...
Helgen har varit ganska lugn. Bortset från en liten alkohol-shoppingtur till Tyskland så har vi inte gjort några större utsvävningar.
Vad kommer min första vecka som bloggare bjuda på då? Som det ser ut nu så är det en ganska bra vecka jag går i möte. När skoldagen idag är slut, så är det endast tisdag och onsdag morron jag ska va i skolan. Niiiice :).  Förhoppningsvis ska den lediga tiden kunna användas till något vettigt. Planen är att jag ska få tränat en del, både på Fitness och på golfbanan, men satsar även på komma igång ordentligt med pluggandet inför tentan. Hade vart ganske nice om det blev bra väder också, så att solbrännan kan bättras på ;).
Lördag är en väldigt bra dag. Min födelsedag! Och det är ju aldrig dåligt ;).

När veckan är slut hoppas jag, att:
  • Min hosta är borta.
  • Mitt knä inte gör lika ont mer, så jag snart kan komma igång med att löpa igen.
  • Att det har kommit en avklaring på vad vi ska nästa år.
Nu får jag koncetrera mig på genomgången igen.

Ha en bra dag!

Caroline ♥

Jag har blivit en bloggare!

Jaha, då gick det inte att hålla sig längre. Efter mycket påtryckningar och många "jag-ska-någon-gång-i-framtiden"-tankar så har jag äntligen tagit mig samman och skapat en blogg. Jag, Caroline Johansson, har blivit en bloggare !
Jag sitter ju en del framför datorn och tycker om att skriva, så jag kände att det här med bloggande kanske kunde vara lite min grejj. Jag följer dagligen ett antal bloggar och det kan irritera mig om de inte blir uppdaterade regelbundet, så nu återstår det bara att se om jag e så mycket bättre själv;).
Vad ska bloggen handla om då? Jaa, tanken är väl att det ska vara en härlig blandning mellan vad jag gör på dagarna, lite tankar, tips, bilder och annat smått och gott. Jag kommer berätta om det hänt något roligt, tråkigt eller ingenting. De som vill komma med kommentarer ska vara hjärtligt välkomna till det, bara man är seriös. Då jag e lite ny på området, så e bloggens design lite tråkig nu i början, men den ska självklart fixas till allt eftersom. Det var nog allt jag hade att säga i detta första, inledande blogginlägg, så...
NU KÖR VI !

Caroline ♥

RSS 2.0