Vecka 39

Det har inte blitt mycket skola för mig den här veckan. Antingen så har lärarna varit sjuka, på kurs eller bortresta. Har dock fått ett par uppgifter som vi ska jobba med och idag möttes jag på skolan med några av de andra för att göra en av dem. Vi var väl inte jättemotiverade, men vi fick skrivit ner lite till sist i alla fall. Man blir inte jättesugen på att göra det när det inte är obligatoriskt och inte kommer betygsättas, så blir väl inte århundrades bästa inlämning direkt. Dock kände vi att det kunde vara bra att försöka trots allt. Har ju som sagt inte jättemycket annat denna veckan. Nu är det i alla fall helg, vilket är skönt eftersom jag har haft en hel del annat att stå i den här veckan med praktikplatssamtal, läkarbesök och liknande.
Spelade även träningsmatch mot Resen igår. Sista matchen innan säsongspremiären på lördag, så det var riktigt gött med en seger. Framförallt var det gött att jag inte kände av knät speciellt mycket.

Ikväll ska jag till hallen och se Patrik spela mot dina gamla lagkompisar i Kolding. Det ser jag fram emot. De har inte spelat på två veckor så det var tag sen.

Funderar på att dra iväg till gymmet en sväng. Känner mig lite småseg i benen efter matchen igår, men lite knäövningar och styrka kanske inte hade varit fel. Mitt medlemsskap går ut i morgon, så det kanske inte hade suttit fel med ett sista besök ;). Fick även reda på idag att de kör en drive på det nya stället jag ska träna på. I vanliga fall brukar man betala 300 spänn i typ anmälningsavgift, men den är gratis om man köper kort innan 5 okt. Ja tack!

Nej, nu ska jag dona lite här hemma tänke jag.

På återseende.

Caroline ♥


En helg i Sverige

Helgen som var tillbringades i Sverige. Både jag och Patrik ordnade långledigt i helgen, så vi kunde komma iväg redan torsdag kväll. Anledningen till att det blev hemresa just denna helgen var att Sofia skulle konfirmera sig på lördagen. Det är väldigt många som har kommenterat att det var en konstig tid för konfirmation. Vanligen brukar det ju ligga i maj eller juni. Och ska jag vara ärlig vet jag inte varför just deras låg så sent. Kanske hade det att göra med att de körde en liten specialare och hade egen konfirmationsgrupp med handbollslaget, så att läsningen kunde anpassas till matcher och träningar.

Eftersom vi kom hem närmare 3 på natten till fredag, så sov vi givetvis ganska länge och förmiddagen gick åt till att "landa". Mamma och Pappa slutade tidigare och det blev en sväng till Torp innan det bar av ner till Göteborg. Jonas (Kropps herrar) skulle spela mot Kärra och eftersom det inte är allt för ofta vi kan se dem spela, så var det ett måste att göra det nu när vi var hemma. Blev en lyckad kväll både för laget och Jonas. Kulkul!

Lördagen var som nämnt konfirmationsdagen. Laget som Sofia spelar i var ju jag och Patrik coacher för i Åhus Beachhandboll, så vi kände ju hela konfirmationsgruppen och det var ju roligt!
Efter kyrkan väntade givetvis "kalas". Vi bjöds på fläskfilé med potatisgratäng. Gooott!
Direkt efter kalaset drog vi vidare till Patriks föräldrar på Orust och umgicks lite med dem. Tror klockan var runt 22 när vi kom hem och då var vi ganska trötta efter att ha varit iväg en hel dag.

På söndagen drog jag och mamma till Torp. Brukar bli ett besök eller två där när jag är hemma. Fick köpt mig två par nya skor, en tröja och ett par leggings. Framförallt skorna var ett kap!
Framåt eftermiddagen packade vi oss i bilen igen för avresa mot Göteborg. På vägen ner hann vi med ett fikastopp hos Patriks mormor.
Resan gick väldigt smärtfritt och nästan precis 00.00 rullade vi in på Vestergade.

Har haft en mycket bra helg, men som vanligt gick den alldeles för fort.


Konfirmationsgruppen + ledare


Konfirmanden och jag


Marcus, jag och Jonas

Caroline ♥

Caroline-land VS Olseng-land

Sitter och kollar GF World cup på TV. Just nu spelar Caroline-land mot Olseng-land, eller Sverige mot Norge om man så vill. Ser inte så ljust ut för svenskorna just nu, men vi får hoppas att de kommer igen. Hoppas även att Jenny kommer in snart.

Annars är jag fortfarnade förkyld. Handbollsträningen igår gjorde det väl inte direkt bättre. (Å andra sidan kändes knät riktigt bra, så det var ju roligt). Mådde rent ut sagt piss i morse när jag vaknade, men fick ändå pallra mig iväg till skolan. Tänkte ett tag på att stanna hemma, men har ett par dagar jag vet att kommer missa närmsta tiden, pga det ena och det andra, så kände mig änna tvingad att gå.

Idag har jag även varit en gnällig kund. Vet inte om jag har nämnt det på bloggen, men jag var hos frissan och färgade håret förra veckan. Ljust som vanligt, så inga konstigheter där. Problemet var bara att när jag kommer hem och får tvättat det och så upptäcker jag att delar av det yttersta håret högst upp är totalförstört. På några ställen har håret till och med gott av, så att det bara är någon dryg centimeter långt. "Kul". Om jag plattar håret och lägger i lite serum och så kan jag ändå få det att se ok ut, men gör jag inte det ser det rent ut sagt förfärligt ut. Jag är inte den som gillar att gnälla, men efter lite påtryckningar från tjejerna i laget, tog jag mod till mig och knallade iväg till frisören. Vet egentligen inte vad jag ville få ut av det. Visste ju att jag inte kunde få mitt hår tilbaka. De kunde i alla fall förstå att jag var irriterad, men de ville inte riktigt ta på sig skulden. De menade att de inte hade gjort något fel. Jag fick i alla fall en bra hårkur, som skulle kostat 325 kr. , men mig gratis, så det var ju alltid något.

Nu får jag koncentrera på mig på handbollsmatchen lite :).

Caroline ♥



En dag på soffan

Kände mig inte helt på topp efter helgen, så stannade hemma från skolan idag och kurerade mig. Sov till 10, vilket var riktigt gött. Var inte igård det hände kan jag säga. Satte mig och pluggade nån timme, men annars har jag bara tagit det lugnt. Får se hur jag känner mig i morgon men jag satsar på att gå till skolan. Har bara timmar till halv tolv, så det borde jag kunna överleva.

Caroline ♥

Snejbjerg cup

Det är traditon att vi åker till Snejbjerg cup varje år för att få lite matcher innan serien drar igång. Och i helgen var det dags igen. 06.50 samlades 12 trötta tjejer för avresa. På programmet stod inte mindre än 5 matcher och en fest. Tyvärr är ju mitt knä inte helt fit-for-fight, men hade i alla fall fått lov att spela lite. Spelade en halvlek i andra matchen och nästan 20 min i tredje, och det är mer än vad jag har gjort på mycket länge. Knät kändes bra, vilket var mycket positivt. Måste vart behandlingen i torsags som gett resultat. Vi fick i alla fall med oss två segrar och en oavgjort från lördagen. Då sista matchen var redan halv tre eller nåt sånt så hade vi god tid att göra oss iordning inför kvällens bravader. Festen på denna cupen är känd för sin dåliga mat och det skulle vara synd att säga att det var bättre denna gång. De flesta av oss var trötta, så vi gick hem o la oss redan vid tolv-tiden. Tyvärr var det många andra som inte var lika trötta, så somnade inte förrän efter 4.00...

Söndagen var minst lagt seg. Dels för att jag var trött, men också eftersom jag inte skulle spela. Kom hem runt halv fyra och då var det bara att byta kläder och sedan iväg igen. Jocke fyllde år, så vi var bjudna på kalas. Pannkakstårta och diverse andra bakverk stod på menyn. Namnam! Och tack!


Vicki och Tinne


Camilla, Camilla och Rikke


Jag och Marie


Caroline ♥

Rasmus Seebach

Helgen började mycket bra med middag hemma hos Camilla. Hon hade, med hjälp av Vicki och Marie, fått ihop 3 mycket goda pajer. Efter diskning och lite mys tog vi våra mätta magar och begav oss till Musikteatret för Rasmus Seebach-konsert. Han var gryyym! Och så många bra låtar! Dock höll vi på att få ett raserianfall på tanten/damen som stod framför, men det är en helt annan historia. Det var väldigt varmt inne i salen, så trots att det var väldigt bra, så var det skönt att komma ut efteråt. Vi fick ganska snabbt tillbaka våra jockor igen och sen bar det av hemåt. Just då kändes det ju inte alltför upphetsande att klockan skulle ringa 06.00. En lördag.



Camilla och Marie


Vicki, Camilla, Marie och Marianne

Caroline ♥

Inte nu!

Borde fattat att det bara var en tidsfråga innan jag skulle åka på nåt, när folk i min omgivning gick och snörvlade i kapp. Det började egentligen igår kväll med att jag kände mig lite hängig, och i morse kände jag direkt att en förkylning var på ingång. Har varit lite småseg i skolan idag och fick lägga mig och sova när jag kom hem. Håller tummarna för att det inte blir nåt stort av det här. Har ju så mycket roligt jag ska i helgen, så jag känner bara INTE NU!

Nu får jag i alla fall börja packa. Och inte minst; bestämma vad jag ska ha på mig i morgon kväll. Garderoben är full, men jag har ingenting att ha på mig. Som det brukar vara alltså ;).

Ha en bra helg !!

Caroline ♥

Shockwaves

Idag har jag vart hos fys med mitt knä igen. Denna gången blev jag plågad med sk. shockwaves. För er som inte hört talas om det så är det någon form av strålning man skjuter in i knät. Gjorde sådär lite mysigt ont, men förhoppningsvis ska det snabba på läkningen och isåfall är det ju värt det helt klart :).

Patrik spelade match i går och fick med sig två poäng hemma mot Viborg. Härligt!
Var även hos frissan och färgade mitt hår. Nu är den förfärliga utväxten borta. Härligt det med!

Nu sitter jag och laddar inför en händelserik helg. I morgon blir det skola och lite träning på dagen och på kvällen väntar middag och Rasmus Seebach-konsert med handbollstjejerna. Mysmys!
Något som inte är lika mys är att Svi ska samlas 06.50 lördag morgon för avresa mot Herning. Handbollsturnering och minst 5 matcher är det som gäller där. Det blir inte så mycket mer än en knapp match spelande för mig pga knät, men ändå bättre än ingenting tänker jag.
Danmark skiljer sig lite från Sverige för den här typen av turneringar, vilket är något man ska vänja sig lite till. På kvällen är det nämligen stor fest med alla deltagande lag. Och det är ju inte det att det är färdigspelat lördag kväll, utan nej, upp söndag morgon ska man för minst en match. Vårt lag brukar ändå ta det ganska lugnt på turneringsfesterna, men många av de andra lagen går minst sagt all-in. Tror vi är 5-6 seniorlag från vår klubb som ska dit, så det ska nog bli kul i alla fall.

På söndag eftermiddag blir det formodligen något form av födelsedagskalas för Jocke. Har inte riktigt fått en officiell inbjudan ännu, men det ryktas om pannkakstårta.

Caroline ♥

Överraskning!

När jag kom hem från skolan idag stod den här och väntade på mig i vardagsrummet:




Snygg va? Känns som att den måste invigas snart :).
Måste säga att Patrik är ganska bra på att uppmuntra mitt golfande.


Caroline ♥

Som vanligt...

...gick helgen alldeles för fort. Efter en lugn lördag blev det mera fart på igår. Vi hade träning 10.00 och sen lunch och träningsmatch på efteråt. Knät håller inte för matcher än, så jag var bara med på träningen, men det blev ändå en heldag i hallen. Väl hemma begav jag och Patrik oss ut på en promenad. Det var fint väder, så det var ganska härligt. På kvällen fick Patrik besök av fyra killkompisar. NFL-kväll stod på programmet, vilket inte riktigt är min grej om man säger så, så jag knallade bort till Jenny. Vi styrde upp lite middag och jag hade bakat chokladmuffins som jag hade med mig.

Hurtbullar som jag och Patrik är hade vi ställt klockan på 06.15 (!) i morse för att starta dagen med en timmes promenix. Var som om första tjugo minutrarna gick åt för att vakna till liv, men annars var det en väldigt skön start på dagen och något jag hoppas att vi kan fortsätta med. Frågan är om Patrik håller med om detta, han var minst sagt trögstartad i morse och det är ju inte direkt de ljusaste månaderna vi går in i. I morgon blir det dock med säkerhet ingenting, eftersom Patrik tränar killarna på elitesport redan 07.30, så det blir lite tight.

Nu sitter jag hemma och njuter av min enda kväll hemma den här veckan. Blir full fart ända fram till söndag, men det gillar jag. Förutom det gamla vanliga (handbollsträningar och skola), står handbollstittande, sjukgymnastbesök, Rasmus Seebach-konsert med handbollstjejerna och handbollsturnering på programmet. Fokus på handboll alltså. Gillar´t :)!



Caroline ♥





Friday

Denna veckan har verkligen gått i ilfart och det är redan fredag igen. Blev en liten utgång igår, så har vart lite sliten idag, men pallrade mig ändå upp till skolan. Väl där kunde jag snabbt konstatera att det var många som drabbats av den sk. fredagssjukan och valt att stanna hemma. Tror vi var 9 totalt och det är nog det minsta vi har varit hittills. De tre timmarna med ledelse och kommunikation gick i alla fall förhållandevis snabbt och när vi hade slutat åkte jag rakt hem i min ljuvliga säng och tog en två timmar lång powernap, vilket inte var helt fel.

Ikväll ska jag kolla handboll med Louise. Damligamatch mellan Holstebro och FIF (tidigare FCK) står på programmet. Patrik spelar bortamatch mot HC Midtjylland i Herning. Två poäng till hade ju suttit fint!

Tjing!

Caroline ♥

Skolkare

Halloj!

Blev illa tvungen att skippa skolan idag. Det händer inte speciellt ofta, men idag var jag en sk. pjækkerøv(skolkare). Anledningen till detta var att jag hade blitt inkallad på intervju till praktikplats, vilket ju självklart var väldigt positivt.  Jag tyckte själv att det gick bra och det kändes som att de fick ett positivt intryck av mig, så nu är det bara att hålla tummarna.
Trots att jag kände mig ganska lugn under intervjuen, så är det alltid en väldig anspänning när man ska på ett sånt samtal så hade svårt att varva ner när jag kom hem. Som tur var, var Idun sugen på en fika på stan, så vi satte oss på Café Aas en stund.

Nu sitter jag och kollar Idol. Får säga att man har tröttnat lite på det efter att det har kört ganska många år nu, men det är ändå ganska kul att kolla på det i början. Dock kan man ju konstatera att vissa personer helt saknar självinsikt. Herregud, hur kan vissa ens tänka tanken att söka?! Är väl i och för sig sånna personer som gör programmet bra.

Patriks lag fick en bra start på säsongen igår. Det blev seger mot Mors med 4 bollar. Gött gött. Även bra start för mig i vestjyskBANKs håndboldspil. Hade ju tippat en 1a :).



Caroline ♥

Tröttig!

Gud va segt det var att gå upp i morse! La mig ändå i hyffsad tid igår så fattar inte riktigt varför. Tur jag slutar 11.30 idag, så kan det bli en powernap när jag kommer hem. Har varit i skolan sen halv åtta eftersom jag åkte med Patrik, så sitter och väntar på att folk ska börja ramla in här. Det ska komma en från vestjyskbank och snacka lite om praktik och sådär. Är ju lite roligare än vanliga lektioner plus att det kan bli ganska intressant eftersom att vestjyskbank är en av bankerna jag har sökt praktik i.
Ikväll är det handbollsträning, tyvärr utan större deltagelse av mig. Men ska ändå dit och får väl försöka göra något vettigt.
Patrik och gänget har seriepremiär ikväll, mot Mors, och att starta med 2 poäng hade ju inte varit helt fel. Gillar förövrigt skarpt att handbollssäsongen drar igång nu. Ska bli kul att se lite matcher, både live och på TV. Hoppas bara jag kan börja spela själv snart!

Ha en bra tisdag!

Caroline ♥

Fullspäckad helg

Hej allihop!

Hoppas ni har haft en trevlig helg. Det har jag!

Efter en superseg skoldag i fredags drog jag till sjulgymnasten i Struer för att få mitt knä undersökt och scannat. Jag är inte världsbäst på fys-språk, men var två ben som satt skevt i knät, vilket har gjort att jag har överbelastat det. Detta innebär att det den närmsta tiden inte blir så mycket handboll för min del. Med knäövningar kommer jag till gengäld ligga i hårdträning. Den 16e september ska jag tillbaka och så får vi se då om det har gått framåt.

Detta gjorde att det ändrades lite i helgens planer. Var ju meningen jag skulle spela match på lördag och sedan åka ut senare till gänget i sommarhuset. Istället blev det att jag stanade längre än tänkt på skolfesten i fredags, men var ändå hemma såpass tidigt att jag kunde stå på crosstraininern på gymmet kl. 10.15 lördag förmiddag. Sen bar det av iväg till sommarhuset ungefär samtidigt som de andra. För en gång skull hade vi jättetur med vädret den helgen något sånt här var inplanerat. Strålade sol både lördag och söndag och det gjorde ju såklart det hela mycket roligare!
Vi hade inte planerat jättemycket för vår vistelse på landet, men det blev en helg med handbollstittande, god mat, sällskapsspel, tjöt och framförallt mycket mys! Jättelyckat verklingen, så hoppas vi kan göra om det någon annan gång.

När jag kom hem slocknade jag två timmar uppe i sängen och har fortfarande kudden kvar i ansiktet känns det som. Kommer nog sova gott i natt!


Så här såg sommarhuset ut. Större än jag hade väntat mig!



Chefskocken styr upp käket


Jenny och Jag


Tjejhäng på altanen


Landet, solsken, havsutsikt.


matdags


Caroline ♥

Man kan väl säga...

.... att det rullar på här. Den här veckan har hittills mest bestått av träning och skola.  Tisdagens handbollsträning blev i och för dig utbytt mot träningsmatch. Min första match på ett halvår typ, så det var kul. Det är ju matcherna som är roliga! Knät funkar fortfarande inte helt optimalt, så spelade bara 2 * 11 min cirka, men hann peta in ett par mål i alla fall. Matchen slutade 22-13 till oss :). Idag har vi haft vanlig träning igen. Vicki skrev till mig igår och frågade om jag ville åka med henne. Jovisst, tänkte jag, då slipper jag och Patrik strula med bilen, så det passade ju bra. Så jag säger till Patrik att jag har tackat ja till att åka med Vicki till träningen, så han kan bara ta bilen. Problemet var bara att Patrik hade fattat det som att han skulle komma och hämta mig efter att hans killar tränat färdigt. De är färdiga 19.30 och vi 20.00, och min hall ligger på vägen hem från hans så det passar i och för sig ganska bra. Jag antog ju så klart att jag skulle åka med Vicki hem, så vi tränade lite längre, hade snack efter och tog det lugnt i duschen. Så upptäcker jag att jag har fått ett sms från Patrik: "På G?". Då har han suttit i bilen i 55 (!)min och väntat. Ooops! Vi får bli bättre på att kommunicera helt enkelt.

Helgen kommer bli lite mer händelserik än den gångna veckan. I morgon bjuder skolan på lunch efter vi har slutat och senare på eftermiddagen ska jag till ultraljudscanning och fys med mitt knä. Blir spännande att se om de hittar något! Efter det bär det av i ilfart hemåt. Är nämligen introfest på skolan och jag måste hem och göra mig i ordning innan. Festen blir lugn för mitt vedkommande, eftersom vi spelar träningsmatch igen på lördag. Tänkte i alla fall vara lite social och åka dit och vara med på middagen och sådär. Dessutom var det ett par andra i klassen som också skulle iväg på grejer på lördagen, så jag blir inte den enda cola-drickaren.

Efter matchen på lördag ska jag&Patrik, Jocke&Jenny, Sören&Rut, Audur&Nikolaj och Idun&Marius till Sörens föräldrars "sommerhus" på danska västkusten någonstans och övernatta där till på söndag. Vi har pratat om det flera gånger, så det känns kul att det äntligen blir av och roligt att så många kan åka med. Vi har inte planerat så mycket, men blir säkert lite god mat och dryck och annars bara myyys. Och det gillar vi ju ;).

Nu blir det sängen!

Natti natti så hörs vi i helgen!

Caroline ♥




RSS 2.0